Četvrti po redu „archiGUEST“ održava se ove godine u Temišvaru; Foto; Unsplash(Dan V)
Dešavanja, Studentsko ćoše

Gradnja vodi studente na archiGUEST u Temišvar, prijave do srede u podne

Četvrto izdanje događaja namenjenog studentima održaće se od 24. do 26. marta u Centralnoj biblioteci Politehničkog univerziteta u Temišvaru. Pođi s nama!

Pokrenut od strane studenata Departmana za arhitekturu i urbanizam na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, događaj pod nazivom „archiGUEST“ ove godine održava se uz podršku portala Gradnja, koji je prepoznao značaj ovog skupa za budućnost naše arhitektonske struke.

Osnovna ideja projekta, koji je prvi put realizovan za vreme karantina 2021. godine, jeste da se studentima kroz radionice i predavanja arhitekata kako iz Srbije, tako i iz drugih država, prenesu znanje i iskustvo iz oblasti arhitekture i urbanizma.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Zorana Elek na prvom izdanju „archiGUEST-a“

Od onlajn okruženja do skupa u Mokrinu

Te 2021. godine, grupa entuzijastičnih studenata imala je želju da u pasivnim danima izolacije i ograničenog kretanja, pokrene stručni događaj vredan pažnje kako studenata i profesora, tako i mnogih ljudi iz struke. Prvi gostujući predavač bila je arhitektkinja Zorana Elek i upravo ona je održala onlajn predavanje.

Kada su mere dozvolile da se studenti vrate u klupe, usledio je i drugi po redu „archiGUEST“ na kojem je gost na novosadskom FTN-i bio arhitekta Saša Begović iz poznatog biroa 3LHD,  Takođe, stručna radionica je bila deo ovog događaja na temu „Novi Život (Z)Grada.

Put do narednog izdanja „archiGUEST-a“ odveo je studente do „Mokrin Housea“ u Mokrinu, a tamo su imali priliku da čuju predavanje arhitekte Marijane Bratović iz studija ZDL Arhitekti.

Skup u Mokrinu; Foto: archiGUEST

Četvrto izdanje archiGUEST-a održaće se od 24. do 26. marta u Centralnoj biblioteci Politehničkog univerziteta u Temišvaru.

Nakon tri uspešno realizovana događaja, archiGUEST će se prvi put organizovati van okvira naše države i to u Evropskoj prestonici kulture za 2023. godinu – rumunskom gradu Temišvaru.

Četvrto izdanje archiGUEST-a, u okviru arhitektonskog seminara, održaće se od 24. do 26. marta u Centralnoj biblioteci Politehničkog univerziteta (Biblioteca Centrală a Universității Politehnica), dok će radionica biti realizovana na Fakultetu za arhitekturu i urbanizam (Facultatea de Arhitectura și Urbanism).

Kako je u pitanju saradnja studenata dva fakulteta, predavanja i radionica biće realizovani na engleskom jeziku. Ovog puta gostujući predavači biće profesor Univerziteta u Beogradu kao i osnivač biroa „1X2STUDIO“ Zoran Abadić i dr Jelena Bogosavljević.

Predavači na ovogodišnjem archiGUEST-u; Ilustracije: archiGUEST

Događaju se možete pridružiti prijavom do srede 22.  3. 2023. u prostoriji Saveza studenata Fakulteta tehničkih nauka.

Predavači će svoje projekte i iskustvo predstaviti kroz predavanja „Blow Up – Data Centre“ na kojem će se govoriti o projektu Data centra u Prilepu, kao i „Architecture for Justice“ gde će se predstaviti projekti pravosudnih objekata.

Događaju se možete pridružiti prijavom do srede 22.  3. 2023. u prostoriji Saveza sudenata Fakulteta tehničkih nauka, radnim danima od 10 do 12 časova na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Više informacija o prijavi možete pronaći na Instagram stranici Saveza, a sva dodatna pitanja možete poslati na e-mail [email protected].

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *