Aktuelno

Investitor organizuje lutriju za one koji žele da žive u njegovoj novoj zgradi

Lep gest investitora ili rešavanje najlošijih stanova u objektu?

U zgradi VIA 57 West na Menhtetnu koju je projektovao slavni BIG za investitora Durst Organization nalaziće se 36 povoljnih stanova, a oni koji budu izvučeni na lutriji moći će da žive na prestižnoj adresi za „samo“ 1.448 dolara mesečno što je daleko niže od prosečne cene za tu lokaciju koja po portalu Curbed iznosi 2.500 dolara.

Međutim, da bi zainteresovani uopšte mogli da učestvuju u lutriji njihova godišnja plata mora biti najmanje 51.532 dolara i u tom slučaju bi im pripao najmanji stan u zgradi. Ukoliko žele nešto veće, moraće da to garantuju svojom većom platežnom moći.

Pogled na reku Hadson

BIG je dizajnirao ovu zgradu od 87.330 kvadratnih metara u obliku tetraedra sa špicastim završecima kako bi se iz što više stanova omogućio pogled na reku Hadson. Objekat metalizirane završnice će budućim stanarima ponuditi raznovrsne sadržaje poput unutrašnjeg bazena, terena za košarku ali i bioskopa… i sve to na Menhetnu.

Dobar PR?

Investitor je napravio lutriju u želji da omogući i onima s plićim džepom da žive na prestižnoj njujorškoj lokaciji. Međutim, javnost kritikuje ovaj njihov potez tvrdeći da investitor zapravo želi da se reši najlošijih stanova u zgradi i od toga pravi publicitet što je dobar marketinški potez.

Foto: Michael Muraz

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *