Naš portal u poseti Salone del Mobile Milano.Moscow 2018.
Enterijeri, Sajmovi

Presek ruskog stila: Posetili smo italijanski sajam nameštaja u Moskvi

Ako u sobi nema puno stakla, ogledala i zlata – ne valja! Barem što se tiče ruskog ukusa…

Već ste navikli da čitate naše raporte sa Salone del Mobile, najvećeg sajma nameštaja na Evropi koji se održava svakog proleća u Milanu. Jeste li znali da se pola godine kasnije isti takav sajam održava i u Moskvi? Ovo je prvi put da smo na Salone del Mobile Milano.Moscow, a ovo su naši utisci koje smo zatekli pod halama velikog izložbenog prostora Crocus Expo na severu ruske prestonice.

Iako su sajamske hale same po sebi velike, ruska edicija milanskog sajma daleko je manja pa za obilazak ne treba više od pola dana. Ipak, malo pakovanje ne znači da je sadržina loša. Dapače, kroz dve hale može se steći utisak šta prolazi na ruskom tržištu, odnosno, može se napraviti presek ruskog stila po pitanju dizajna enterijera. Naš prvi utisak je da su mnogi proizvođači ranije predstavljene modele prilagodili ruskom tržištu tako da se na skoro svim štandovima pojavljuju komadi u zlatnim nijansama, sa sjajnim teksturama i uz obilato korišćenje reflektujućih površina. Dakle, ako u sobi nema puno stakla, ogledala i naravno zlata – ne valja!

Ogledalo na ogledalo!

Na skoro svim štandovima pojavljuju se komadi u zlatnim nijansama, sa sjajnim teksturama i uz obilato korišćenje reflektujućih površina.

Na sajmu su se pojavili sva velika imena u proizvodnji nameštaja koja smo sretali i u Milanu ali na znatno manjim štandovima. Flou, Kartell, Calligaris, Arketipo, Scavolini, Cattelan Italia su neki od brendova koje izlažu na sajmu, a čiji se proizvodi mogu kupiti i u Srbiji. Modeli koji su predstavljeni u Italiji, predstavljeni su i u Moskvi sa dodatnim raskošnijim bojama, materijalima i teksturama.

Spavaća soba Porada
Ništa bez velikih ogledala i zlatnih detalja

Iz mode u dizajn enterijera

Brendovi koje smo do sada uglavnom povezivali sa modnom ili industrijom automobila nego sa dizajnom enterijera, pažnju su privlačili više hrabrim kombinovnjem interesantnih tekstura nego sa modelima nameštaja. U pitanju su brendovi kao što su Roberto Cavali, Gianfranco Ferre, Fendi, Bentley i slični. Nameštaj sa izuzetno krupnim teksturama na foteljama ili sofama sa hrabrim šarenim materijalima privlačili su našu pažnju.

spavaca soba iz Roberto Cavalli Home
Hrabre kombinacije tekstura na štandu Roberto Cavalli Home

Za razliku od sajma u Milanu, u Moskvi su se mogle pogledati i kuhinje. Scavolini je predstavio nove modele kuhinja kao i nove frontove u visokom sjaju s 3D efektom romboida a tu su i frontovi od prirodne i veštačke kože.

Na sajmu smo zatekli i mnogobrojne proizvođače kuhinja u klasičnom i modernom stilu kao i one koje kombinuju najbolje od ova dva pravca.

Kupatilski nameštaj smo videli u klasičnom ali i izuzetno modernom stilu.

Diesel Scavolini - pravo industrijsko kupatilo
Diesel Scavolini - pravo industrijsko kupatilo
Klasično Scavolini kupatilo
Klasično Scavolini kupatilo

Kalendar

Salon nameštaja u Moskvi bio je ujedno i pozivnica za centralni sajam Salone del Mobile u Milanu koji će održati od 9. do 14. aprila 2019. godine. U međuvremenu, tu je i Beogradski sajam nameštaja čije otvaranje je zakazano za 6. novembar. Vidimo se tamo!

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *