Aktuelno, Novi objekti

Projekt Paromlinska u Zagrebu

Postojeća zgrada Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici bi se tebala srušiti, a na njeno mestu bi niknuo centar s tri podzemne i šest nadzemnih etaža.

Koncept predviđa i premeštanje postojećeg autobusnog terminala, koji se danas nalazi na otvorenom.

Zagrebačka banka je u martu na prodaju ponudila zgradu u Paromlinskoj ulici u kojoj je sedište te banke, a na tom mestu predviđen je šoping centar proširen i na postojeće gradsko parkiralište, doznaje tportal.

ZABA je prethodno naručila studiju razvoja „Projekt Paromlinska“ te iščekuje preseljenje zaposlenih u novu poslovnu zgradu na Jankomiru.

Početna cena zgrade u Paromlinskoj, koja se nalazi između Glavnog kolodvora i koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, iznosi 12,5 miliona evra, no prodaja nekretnine navodno je još u toku.

Naručena studija razvoja predviđa spajanje postojeće parcele površine 9.000 kvadratnih metara, na kojoj je zgrada, s javnim parkiralištem površine 1.750 kvadratnih metara, koje bi im ustupio Grad Zagreb.

Postojeća zgrada bi se prema toj ideji srušila i na njezinu bi mjestu niknuo centar s tri podzemne i šest nadzemnih etaža, ukupne bruto površine 59.000 četvornih metara. Koncept predviđa premještanje postojećeg autobusnog terminala, koji se danas nalazi na otvorenom, pored banke, u prizemlje novog objekta.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *