Aktuelno

Prošetajte kroz 3D Beograd

Turistička organizacija Beograda (TOB) objavila je da je završila sa izradom prve faze trodimenzionalne (3D) mape grada Beograda.

Beograd u 3D tehnologiji može se videti na „Google Earth-u“, i svi zaintresovani mogu se virtuelno prošetati beogradskim ulicama.

Prva faza projekta podrazumeva postavljanje tradicionalnih objekata grada Beograda u najužoj gradskoj centralnoj zoni, od najvećeg kulturno-istorijskog i graditeljskog značaja. Na 3D mapi se nalaze Kalemegdan, Knez Mihailova ulica (od Pariske ulice do Palate Albanija), istorijska celina Kosančićev venac i Pristanište.

  

U planu je izrada druge faze 3D mape, koja podrazumeva izradu 3D objekata na svim trgovima, Skadarliji i kompleksu na Dedinju.

Treća faza će obuhvatiti Karađordjevu ulicu, Nemanjinu, Zemun, Savski trg i Hram Svetog Save.

Prema rečima realizatora projekta Željka Zdravkovića, sam podatak da taj servis dnevno poseti više od 700 miliona lica, dovoljno govori o popularnosti takvog načina turističke promocije grada.

Kada turisti odluče da posete bilo koju destinaciju u bilo kom delu sveta, najpre posete 2D mapu grada i traže svoj hotel, kulturno istorijske spomenike koje žele da obidju i sve ostalo što ih zanima, a zatim pogledaju i u 3D na „Google Earth-u“.

Na taj način turista se upoznaje sa destinacijom i ima mogućnost da i pre dolaska na nju ima predznanja o gradu u kom boravi.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *