3D vizuelizacija planiranog objekta; Vizuelizacija: Arhitektura Produkt
Novi objekti

Kod Neimarskog parka na Vračaru planirana zgrada od preko 2.000 kvadrata

Blok Komplex d.o.o. iz Beograda planira izgradnju objekta sa 10 stanova, jednim stambeno-poslovnim apartmanom i podzemnim parkingom za 14 vozila. 

Uprkos tome što je najmanja i najgušće naseljena beogradska opština, Vračar i dalje predstavlja poželjnu lokaciju za investitore, o čemu svedoči i urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Ulici Đorđa Vajferta broj 14.

Nosilac izrade projekta, koji se nalazi na javnom uvidu do 4. maja, je beogradsko preduzeće „Arhitektura Produkt”, investitor je „Blok Komplex” d.o.o. takođe iz Beograda, a kao odgovorni projektant potpisan je Filip Zumberović, dia.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ortofoto sa granicom obuhvata; Foto: Google Earth

Lokacija u centralnom gradskom jezgru

Granicom Urbanističkog projekta obuhvaćen je deo teritorije GO Vračar, a novoformirana građevinska parcela ima površinu od 475 m².

Projektovani objekat smešten je u centralnom gradskom jezgru u ulici Đorđa Vajferta, u blizini Neimarskog parka, koje svoju prvu urbanističku regulaciju dobija početkom 20. veka.

U blizini prostora obuhvaćenog UP-om prolazi auto-put E-70 i E-75, koji predstavlja državni put prvog reda. Na predmetnoj lokaciji postoji izgrađen objekat.

Blok u okviru koga se nalazi parcela je na svojoj jugoistočnoj strani oivičen Južnim bulevarom, na istočnoj ulicom Mihaila Gavrilovića, na zapadnoj Nebojšinom ulicom i na severozapadnoj strani ulicom Đorđa Vajferta.

Situacioni plan – parter

Četvorospratna zgrada ima ukupnu bruto površinu od 2.112 kvadratnih metara.

Spratnost planiranog stambeno-poslovnog objekta je Po1+Po2+Su+Pr+3+Ps, dok ukupna ostvarena BGRP iznosi 2.112 kvadratnih metara, od čega 1.378 m2 nadzemno i 734 m2 podzemno).

Etaže podruma 1 i 2 su namenjene parkiranju vozila, tehničkim prostorijama i ostavama. Na etaži suterena smeštene su ostave za stanare i jedan stambeno-poslovni apartman.

Na etaži prizemlja nalazi se ulaz u objekat i dva stana, po strukturi dvosoban i trosoban.  Na etaži 1. sprata se nalaze dva stana, po strukturi dvosoban i trosoban.

14 parking mesta u podrumu

Na etažama 2. i 3. sprata se nalaze po dva stana, po strukturi četvorosoban i trosoban. Na povučenoj etaži se nalaze dva stana, po strukturi dvosoban i trosoban.

Ukupan broj posebnih fizičkih delova je 11, od čega 10 stanova i jedan stambeno-poslovni apartman.

Ukupan broj parking mesta na etažama podruma 1 i 2 je 14 PM, dok parkiranje na parceli nije predviđeno.

Grafički prilozi

Situacioni plan – parter
Situacioni plan – parter
Osnova podruma 1
Osnova podruma 1
Osnova suterena
Osnova suterena
Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova 2. sprata
Osnova 2. sprata
Osnova povučenog sprata
Osnova povučenog sprata
Presek 1-1
Presek 1-1
Presek 2-2
Presek 2-2

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Ivan

    Jos jedna betonjerka previsoka i bez uklapanja u sam kraj, pitam se gde je granica ukusa a gde zdravog razuma, u naselju gde su prevashodno vile i niske zgrade neko gradi monstruma bez ikakvog uklapanja. Razumem da arhitekta grabi svaki posao, ali negde valjda treba voditi racuna i o estetici. Pa kad takvi sve lepo na Neimaru od kuca poruse, drvece raskrce i sazidaju ove copy/paste monstrume po principu beton beton i beton bice ocaj od kvaliteta zivota stanara… Da li ce o onda takve arhitekte biti ponosne na ruglo koje su stvorile? Ima i boljih nacina da se upisete u istoriju jednog grada, po necemu dobrom recimo, a ova zgrada i ideja to svakako nije….

  2. Miloš

    Ispoštovana spratnost i uklopljenost u okruženje? Dođe mi na kraju da odem vidim i to čudo. xD Svaka čast, tako treba.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *