Aktuelno, Sajmovi

Raport sa Sajma građevinarstva 2012: Sve što treba videti

Prepune sajamske hale na Beogradskoj sajmu, uz doduše, nešto manje gužve nego prošle godine zbog visokih cena ulaznice i parkinga, ugostile su 856 izlagača iz zemlje i sveta.

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja otvorio je, u utorak 24. aprila, sajam građevinarstva koji nosi slogan „U toku“.

Redakcija Gradnja.rs je detaljno obišla sajam kako bi bila „u toku“. Krenimo ispočetka.

Na štandu Dramina, u hali 3, saznali smo da ova kompanija želi da pokrene akademiju koja će obučavati ljude o hidroizolaciji. Prijave su već počele a akademija će trajati sedam dana. Dramin je predstavio i Izolit Penetrat kao njihovo najbolje rešenje za izolaciju kuće od vlage.

U hali 2A zatekli smo štand kompanije Bramac koji radi anketu o budućem izgledu njihovog rustičnog crepa. Budite i vi koji će dati svoj glas a možete i saznati koje su prednosti betonskih crepova u odnosu na klasične.

Kompanija Xella, sa njihovim karakterističnim žutim Ytong kesama koje su se mogle videti svugde po sajmu, predstavila je niskoenergetsku porodičnu kuću, termoblok za dobru izolaciju i Uradi sam univerzalne ploče.

Dah Italije mogao se osetiti na štandu Interstones, u hali 2B, koja zastupa proizvode italijanske kompanije Zenith C. Najpoznatiji mermer Travertin možete naći u tri tona, u poliranoj ili mat varijanti.

U hali 2C, svoje proizvode predstavio je i Geberit. Pre svega tu je invetivna samoventilirajuća WC šolja a zanimljiv je i način odvoda vode iz tuša preko zida.

Ako mislite da ove zime smanjite račun za grejanje pravo je vreme da razmišljate o izolaciji vaše kuće. Knauf Insulation, u hali 3, predstavio je kalkulator potrošnje energije. Saznajte na interaktivan način koliko biste energije uštedeli ako biste izolovali kuću proizvodima Knauf Insulation.

I kad se izađe iz sajamskih hala ima se šta videti. Damtera iz Ivanjice je pokazala novi model montažne kuće vrlo modernog izgleda. Za ovu kuću od 80 kvadrata potrebno vreme izvođenja je svega sedam dana!

Veliki štand je imao i Ceresit kojem je udarni dan bio petak jer su tada doveli i ekipu iz emisije Radna akcija koja se emituje na Prva TV. Ceresit je proslavio 10 godina rada u Srbiji. Čestitamo!

Ostao je još jedan sajamski dan. Dakle, spremite se za još jedan izveštaj!

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. radezr

    Bogami, nije jeftina ulaznica – 500 dinara!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *