Enterijeri

Raskošni enterijer beogradskog restorana Boutique Trojka

Enterijer ovog restorana karakteriše više različitih ambijentalnih celina koje su međusobno dobro usklađene.

Zadatak uređenja enterijera ugostiteljskog objekta Boutique Trojka bio je pronalaženje načina da se ponudi novo i savremeno rešenje, a već poznatom brendu koji otvara treći restoran dodeli nova pojavnost s novim vizuelnim identitetom. Namera projektanata A4 Studija bila je da restoranom pruže nešto novo, ali i da očuvaju prepoznatljivu atmosferu koja ovaj brend čini onim što jeste.

Struktura organizacije prostora je atipična. Zatečen prostor od čak dve korisne etaže omogućio je postavljanje prostornog koncepta koje je podrazumevalo stvaranje dve različite, a stilski jednoobrazne atmosfere. Glavni motiv rešenja prostora: dizajniranje više različitih ambijentalnih celina drugačijih karaktera, u okviru svake etaže omogućilo je stvaranje dinamičnog, ali i prijatnog prostora za uživanje.

Dominacija korten čelika

U samom enterijeru primenjeni su atipični materijali. Korten čelik, materijal koji svoju dominantnu upotrebu nalazi u eksterijerima, u restoranu Trojka našao se kao obloga zone bara u prizemlju. Njegov zarđali izgled i specifična struktura, dodatno naglašena perforacijom, i estetika kao sušta suprotnost sjajnim i uglačanim materijalima u kombinaciji sa drvetom, betonom i čelikom parteru restorana daje urban i savremen izgled.

Gradacionim i kontrastnim postavljanjem u vidu kombinacije glatkih i rustičnijih površina, stvoreni su različiti mikroambijenti unutar velikog otvorenog prostora, čime je napravljena razlika u sadržajima koje restoran nudi, bilo da je reč o parteru urbanijeg karaktera sa našom interpretacijom vinske sobe, segmentom oko dizajnirane pizza peći i grafita streetart umetnika Arteza ili nešto elegantnijem spratu restorana.

Segmenti nameštaja dizajnirani su od strane autorskog tima, dok je italijanski i grčki nameštaj odabran kao adekvatan i u svemu u skladu s dizajniranim komadima autora.

Boutique Trojka prostire se na 580 kvadrata, a lokal se nalazi na Bulevaru Milutina Milankovića u Novom Beogradu.

Foto: Relja Ivanić

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *