Enterijeri

Porcelanske pločice Rango Rewind koje dominiraju enterijerom

Po projektu biroa Margstudio, u Milanu je otvoren restoran Type u kojem centralnu tačku imaju pločice koje se odnedavno mogu kupiti i kod nas. 

Od doručka preko aperitiva, pa sve do čaše konjaka posle večere servirane u enterijeru koji kombinuje skandinavski stil svetlog drveta i vintidž ukus Ragno Rewind pločica, dobitna je formula dizajna koji čini jedinstveni italijansko-evropski stil ovog koktel bara.

Pod je popločan šestougaonom porcelanskim pločicama iz kolekcije Ragno Rewind koje stvaraju sjajan vizuelni efekat.

 

Kada pomislite na milansku četvrt Isola, ono što odmah padne na pamet jeste smenjivanje avangardne arhitekture i velikih javnih prostora koji se otvaraju ka gradu u modernom i dinamičnom evropskom stilu. Pa ipak, ovo kraljevstvo novog je i dalje u stanju da prihvati male urbane dragulje koji zadržavaju inspiraciju iz prošlih dana, netaknuti i intimni, snažno privlače posetioca, u različitim periodima dana.

Jedan od ovih malih dragulja je Type, koktel bar u berlinskom stilu, lociran na broju 34 u ulici Borsieri, na korak od čuvenih stambenih kula Bosco Verticale arhitektonskog studija Boeri.

Bosco Verticale u Milanu

Veliki stakleni izlozi s ulične strane pružaju pogled unutra, na atraktivan enterijer u kome se smenjuju elementi od drveta smrče i tepih sastavljen od šestougaonih pločica u različitim nijansama sive.

Dekorativni pod

Pod je popločan šestougaonom porcelanskim pločicama iz kolekcije Ragno Rewind, kombinacijom boja Polvere, Vanilla i Peltro (21 x 18,2 cm). Ove porcelanske pločice igraju dve glavne uloge u enterijeru: obezbeđuju dekorativni efekat poda oko bara i stvaraju ukrasni motiv oko logoa bara Type, na zadnjem zidu ovog prostora, na mestu gde gosti mogu da uživaju u ukusnom obroku ili da ćaskaju uz jutarnji espreso.

Pločice Ragno Rewind postavljene su i na zidu gde stvaraju ukrasni motiv oko logoa ovog milanskog koktel bara.

 

Bar je centar okupljanja u Typeu. Njegovo višenamensko rešenje čini ga idealnim za serviranje različitih vrsta hrane ili pića u svako doba dana, od doručka do posle večere uz pića u pratnji glasne muzike.

Topla atmosfera

Retro karakter ovog enterijera potiče iz kombinacije skandinavskog drveta i toplih sivih nijansi pločica na podu koje čine jedinstveni uzorak sa komfornim elementima vintage nameštaja: stolicama od savijenog drveta sa sedištima presvučenim kožom ili plišem, redovima visećih sijalica koje pružaju toplu svetlost, i napravljenih po meri, polica od čelika i drveta.

Dizajn ovog enterijera, koji nas udobno smeštene vraća u Berlin prošlih vremena, potpisuju arhitekte Annalisa Grasseli i Matteo Rota iz milanskog biroa Margstudio.

Pločice dostupne i kod nas

Firma Arte Ceramica distributer je proizvoda italijanske kompanije Ragno za Novi Sad. Posetite ih u njihovom nedavno renoviranom salonu na adresi Bulevar kralja Petra 65 u Novom Sadu.

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *