Izdvojeno, Nameštaj i oprema

Pop-art pločice za one koji žele hrabre enterijere

Parket u staklasto zelenoj ili roze boji koji zapravo uopšte nije parket nego pločica? Zašto da ne!

Saradnja italijanskog proizvođača keramičkih pločica Mirage i belgijskog dizajnerskog studija Studio Job iznedrila je kolekciju keramičkih pločica nazvanu Pop Job koja je predstavljena na ovogodišnjem sajmu pločica Cersaie u Bolonji.

Ova kolekcija pločica, inspirisana pop-artom, plod je alternativnog načina rada s keramikom. Naime, pločice su nastale štampanjem šara koje imitiraju drvo ali u kontrastnim tonovima kako bi se stvorio trodimenzionalni efekat.

Pločice su dostupne u roze, plavoj i zelenoj boji, a za sve one koji žele malo smirenije tonove, tu su i bež, siva, bela i crna varijanta.

 

Na pločice se dodaje debeli sloj kristalnog stakla, metodom koju je razvio Mirage, što za rezultat daje pločice sa sjajnim završnim slojem koji povećava pigmentaciju boje.

„Transparentni zaštitni sloj na površini pločica omogućava formiranje glatkog poda, a u isto vreme dobija se i osećaj dubine. Približili smo se strukturi drveta na grafički način. Dobili smo pod koji izgleda kao preuveličan parket i to u otkačenim bojama.“ – rekao je dizajner iz Studio Job.

Pločice su dostupne u roze, plavoj i zelenoj boji, a za sve one koji žele malo smirenije tonove, tu su i bež, siva, bela i crna varijanta.

Foto: Mirage, Studio Job

Kada ste već tu, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Ja Sam

    Sta je ovde tacno pop art?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *