Kongresni centar je planira između odnosno između Gradskog stadiona i tržnog centra „Delta planet“; Foto: Grad Banja Luka
Konkursi

Raspisan međunarodni konkurs za kongresni centar u Banjaluci

Konkurs je otvoren do 15. aprila 2020. godine, a najbolje idejno rešenje biće nagrađeno sa 30.000 evra.

Grad Banja Luka raspisao je međunarodni konkurs za izradu idejnog rešenja multifunkcionalnog kongresno-konferencijskog centra, u nastojanju da dobije najbolje ideje za izgradnju jednog od budućih simbola grada na Vrbasu.

Buduća dvorana biće locirana na atraktivnoj lokaciji, uz teniske terene „Mladosti“ kod Parka Mladen Stojanović, odnosno između Gradskog stadiona i tržnog centra „Delta planet“. Očekuje se da će konkurs izazvati znatnu pažnju arhitekata iz cijelog svijeta, kao što je već bio slučaj sa nedavnim, međunarodnim konkursom za most u Docu.

Konkurs je otvoren do 15. aprila iduće godine, a najbolje idejno rešenje biće nagrađeno sa 30.000 evra.

Objedinjavanje sadržaja

Gradski arhitekta Ivan Rašković, precizirao je da je buduća dvorana zamišljena kao multifunkcionalani centar koji treba da objedini više sadržaja i Banjoj Luci konačno podari dvoranu koja bi imala optimalne kapacitete za održavanje velikih kongresa i konferencija.

Plan je da u okviru kompleksa bude kongresno-koncertni centar sa oko 1.500 mesta, mala koncertna dvorana do 200 mesta, kao i pozorište za oko 700 posetilaca. Planiran je i radni prostor filharmonije, izložbeni i administrativni deo, press centar, restorani, kafei, kao i podzemna garaža.

Konkurs je organizovan digitalno, a više informacija se može pronaći na linkovima:

www.banjaluka.rs.ba/multifunkcionalna-dvorana  ili en.banjaluka.rs.ba/multifunctional-hall.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *