Enterijeri, Izdvojeno

Renoviranje stana uz zadržavanje detalja iz minulih vremena

Stolica na ljuljanje, sofa i kaljeva peć samo su neki od detalja koji ovom savremeno uređenjom domu daju senzibilnu notu.

Ako ste nasledili ili kupili stari stan koji želite da renovirate, vrlo je moguće da ćete u njemu zateći i neke stare komade nameštaja od prethodnog vlasnika. Dobro obratite pažnju na detalje, stolice ili sofe i razmislite da li bi se oni mogli iskoristiti u vašem novom enterijeru. Upravo u ovom stanu u Budimpešti, koji vam ovog puta predstavljamo, zadržani su brojni detalji iz starog stana koji su novom prostoru preneli duh minulih vremena.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-1

Industrijski dizajner Andras Hunfalvi iz dizajerskog studija Flying Objects je pri adaptiranju starog stana u samom centru mađarske prestonice zadržao zatečene detalje. Tu je pre svega stolica na ljuljanje s trščanim sedalnim i naslonskim delom, zelena kaljeva peć, kao i brojni detalji na polici poput putnog kofera.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-2

Stari nameštaj i detalji kombinovani su s modernim komadima iz Ikee a u stanu preovlađuje bela boja pa zbog toga izgleda malo skandinavski.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-8

U stanu je zatečena i sjajna soga koja je pretapacirana i ofarbana čime joj je vraćen stari sjaj.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-10

U spavaćoj sobi je zadržana natkasna sa neobičnom lampom.

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-9 Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-11

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-3

Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-4Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-5 Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-6 Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-7 Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-12 Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-13 Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-14 Apartment-in-Budapest-by-Flying-Objects-15

Foto: Judit Huszárová

Pogledajte još jedan primer adaptacije starog stana u Novom Sadu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *