Građevinarstvo

Ovako izgleda plutajuće ostrvo koje je napravljeno ručno

Sredovečni kanadski par dvadeset i pet godina živi na plutajućem ostrvu koje su izgradili samostalno izgradili.

U divljini Britanske Kolumbije, kilometrima daleko od civilizacije, Vejn Adams (66) i Ketrin King (59) ostvarili su svoj san da žive potpuno slobodno i u skladu s prirodom. Ta želja za osamostavljivanjem i ekološkim načinom života bila bila je toliko jaka da ih je motivisala da stvore svoj dom – i to plutajući!

U staklenicima se proizvodi hrana, svetionik služi za smeštaj gostiju, a naravno tu je i njihova kuća u kojoj živi ovaj srećan par.

 

Kako godine prolaze, njihov entuzijazam ne opada. Zapravo, njihovo plutajuće ostrvo se širi i stalno unapređuje. Plutajuće ostrvo, koje su nazvali Freedom Cove, sastoji se od dvanaest platformi na kojima su smešteni sadržaji za svakodnevni život.

U svojoj maloj oazi, Vejn i Ketrin organizovali su staklenike za proizvodnju hrane, svetionik koji služi za smeštaj gostiju i naravno kuću u kojoj oni žive, piše Inhabitat.

Kutak za hobi

Na ostrvu postoji i plesni podijum na kojem Ketrin, inače bivša balerina, može da igra. Svoj kutak za rad dobio je i Vejn, koji se bavi rezbarenjem.

Kada im se ne ide sa ostrva, ribu mogu loviti i iz kuće. Potrebno je samo ubaciti mamac preko otvora u podu…

 

Ovaj naturalistički par snabdeva se hranom iz lokalnih izvora. U pet staklenika raste povrće i voće, dok ribu love u neposrednoj okolini. Kada im se ne ide sa ostrva mogu je loviti iz kuće, preko otvora u podu.

Energiju za funkcionisanje celokupnog plutajućeg ostrva dobijaju preko četrnaest solarnih panela. Međutim, nedavno je došlo do kvara na panelima, pa su morali da se privremeno prebace na generator.

Gostoljubivi vlasnici Freedom Covea pozivaju sve zainteresovane da ih posete tokom leta i vide kako to oni grade i žive svoj održivi život.

Pogledajte kako to izgleda:

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *