Građevinarstvo

Samohrana majka napravila kuću prema YouTube uputstvima

Sa dva propala braka i dugovima do guše, Kara Brukings odlučila je da samostalno reši stambeni problem za nju i njenu decu.

Kara Brukings nije imala novca da angažuje radnike, pa joj je trebao alternativni plan kojim bi se domogla krova nad glavom. Našla ga je na internetu! Zasukala je rukave, kupila plac u Arkanzasu i 2008. godine počela da zida svoju kuću za nju i četvoro dece koristeći se uputstvima sa YouTubea!

U to vreme, YouTube nije bio toliko razvijen kao danas ali je uspela da pronađe sve savete koji su joj bili potrebni. Veliku pomoć pružila su joj njena deca koja su imala određena zaduženja. Najstariji sin je „rešavao papire“, mlađi je donosio namirnice, jedna ćerka je pomagala oko građe, a druga je kuvala. „Zajedničko angažovanje, veoma je zbližilo moju porodicu“, kaže Kara Brukings u intervjuu za CNN.

Ipak, YouTube nije mogao da popuni sve rupe u neznanju. U pomoć je pritekao drugar vatrogasac kojeg je plaćala 25 dolara na sat. Konačno, 31. marta 2009. godine Kara i njeno četvoro dece su se uselili u kuću od 330 kvadrata koja je sve zajedno koštala 130.000 dolara. Njena iskustva pretočila je u knjigu „Rise: How a House Built a Family“ koja je izašla u prodaju 24. januara 2017.

Foto: Cara Brookins, CNN, YouTube

Korisni linkovi na Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *