Aktuelno, Izvođenje

Rupe na Temerinskom mostu posle renoviranja

Temerinski most, s kojeg su se radnici povukli pre samo tri nedelje, u katastrofalnom je stanju – spojevi asfalta su se razdvojili, a na središnjem delu vidljive su rupe prečnika i do 20 centimetara.

Jedino objašnjenje u „Putevima Srbije“ za to što je most uništen jeste da je to verovatno posledica prometa vozila. Pitanja „Blica“ o tome kakav je materijal korišćen, zašto odgovarajući parametri nisu uzeti u obzir i da li će biti istrage zbog čega se dogodilo ovako nešto, ostala su bez odgovora.

U Zavodu za izgradnju grada, pak, kažu da radovi na asfaltiranju mosta, koji su povereni novosadskom „Putu“, nisu u potpunosti završeni. Odloženi su za proleće, kako se ne bi desilo da asfalt propadne zbog niskih temperatura, objašnjavaju u ZIG-u.

Prema rezultatima prvog nadzora, oštećenja koja su vidljiva golim okom ne bi trebalo da izazovu probleme tokom zime, a prema mišljenju stručnjaka u Zavodu za izgradnju grada, ni prodiranje vode u dublje slojeve mosta, u kojeg su uloženi milioni, nije moguće.

Radove na mostu, koji su trajali skoro tri meseca, zajednički su platili „Putevi Srbije“ i Zavod za izgradnju grada, a prva procena kaže da su koštali oko 47 miliona dinara.

izvor:www.021.rs

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

  1. građevinac

    Sticajem okolnosti saznao sam za razgovor između projektanta i investitora iz ZIG-a. Zajedno su se dogovorili da će samoinicijativno smanjiti debljinu i kvalitet potrebnih slojeva kolovozne konstrukcije, dobijenu od ovlašćene geomehaničke institucije, znajući da će se to odraziti na kvalitet kolovoza uz komentar: „nek i održavanje puteva ima od čega da živi“! Zar to jasno ne govori kako i na koji način se kod nas grade saobraćajnice?! Bitno je da svi zarade koji se nalaze u tom „lancu“ – projektovanje, nadzor, izgradnja i održavanje a o kvalitetu niko od njih ni ne razmišlja! Svake godine će nam krpiti rupe i na novoizgrađenim putevima, ima onih kojima to baš odgovara!

  2. Sonja Brstina

    Neverovatno sta se dešava u našim javnim preduzećima….ovo je nečuveno. Jeste li primetili kako je asfalt na novom delu auto puta odmah nakon silaska sa mosta Beška već istalasan?! Ne bi me čudilo da je i ovde neko umešao svoje prste.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *