Dešavanja

Santijago Kalatrava gost Beograda

Jedan od najvećih arhitekata današnjice Santijago Kalatrava od 20. februara boravi u Beogradu kao gost „Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta“.

Tokom dvodnevne posete Kalatrava će se sa vodećim ljudima Fondacije upoznati sa njenim projektima.

Očekuje se da će veliki arhitekta, koji učestvuje u rekonstrukciji srušenih „Kula bliznakinja“ u Njujorku, sa domaćinima razgovarati o viziji nove zgrade Beogradske filharmonije, čija izgradnja je u planu.

Sa centralnom kancelarijom u Cirihu i ograncima u Njujorku, Parizu i Valensiji, Kalatrava je na tri kontinenta projektovao mostove, muzeje i koncertne dvorane, ocenjene kao najviši domet arhitektonske umetnosti.

Ovaj španski arhitekta, vajar i inženjer višestruko je nagrađivan za svoje radove, dok su njegove građevine postmoderne estetike postale prepoznatljivo obeležje u gradovima širom sveta.

Među njima su Turing Torso u Malmeu, Olimpijski kompleksi u Barseloni i Atini, muzeji umetnosti u Milvokiju i Valensiji, Gradski balet u Njujorku, mostovi u Sevilji i Veneciji i jedna od najlepših koncertnih dvorana na svetu Auditorio de Tenerife, na Kanarskim ostrvima.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Elena

    A Calatravin atraktivni kompleks za EXPO u Lisabonu?!

  2. Rade

    Dobrodosao Santijago!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *