Aktuelno, Novi objekti

Sarajevo dobija Mercedes Arenu?

Već nekoliko meseci unazad ostvareni su pregovori između Uprave Željezničara i nemačke projektantske firme oko izgradnje novog stadiona na Grbavici.

Projektanti iz Nemačke su izneli svoj predlog oko izgradnje stadiona. To je da glavni sponzor ovog milionskog projekta bude nemačka fabrika automobila Mercedes, što automatski znači da bi se novi stadion trebao zvati Mercedes Arena. Nemci bi u ovaj projekt navodno uložili između 60 i 80 miliona evra. Na severnoj tribini bi bio izgrađen hotel sa pet zvezdica, a na južnoj internat za igrače Željezničara.

Takođe, u nacrtu novog stadiona planiran je veliki podzemni parking, kao i podzemno grejanje za teren. Sam projekat Mercedesa trebao bi obezbediti posao za oko 200 ljudi svakog dana, nezavisno od utakmica.

Jedini uslov koji traže nemački investitori jeste da im se da koncesija na 35 godina, nakon čega bi FK Željezničar bio vlasnik ovog stadiona.

Takođe, pomoćni teren stadiona Grbavica bi trebao dobiti novi izgled. Umesto jednog bila bi dva fudbalska terena, kao i trim staza, a u planu je izgradnja i manjeg hotela.

Pregovori između Željezničara i Mercedesa još uvek su u toku.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *