Konkurs je otvoren do 10. decembra; Foto: Etnografski muzej u Beogradu
Aktuelno

Još nije kasno: Foto-konkurs „Moja lepa kuća“ otvoren do 10. decembra

Fotografišite vašu seosku kuću i postanite deo izložbe Etnografskog muzeja koja predstavlja estetske elemente kuća u ruralnom narodnom graditeljstvu.

Poziv za slanje fotografija kuća sagrađenih na tradicionalan način još uvek je u toku. Ako stanujete u ovakvoj kući, ili se ona nalazi u vlasništvu vaše porodice, do 10. decembra možete poslati fotografiju kuće na adresu [email protected].

Po zatvaranju izložbe „Lepa kuća“, koja predstavlja estetske elemente kuća u ruralnom narodnom graditeljstvu, ove fotografije će objaviti Etnografski muzej u Beogradu i portal Gradnja.rs kao svedočanstvo toga da estetika narodne arhitekture i danas opstaje kao važan deo nasleđa u kulturi stanovanja.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Autor izložbe „Lepa kuća“ je dr Miloš Matić, muzejski savetnik; Foto: Etnografski muzej Beograd

Propozicije konkursa

  • poslati fotografije isključivo svoje kuće, ili kuće najbližih srodnika (roditelji, braća i sestre, bake i deke…)
  • fotografija treba da predstavi kuću u celosti, a poželjno je poslati i detalje sa iste kuće
  • obavezno je navesti u kom se naselju kuća nalazi i ko je njen vlasnik (ime i prezime, srodstvo ukoliko se šalju slike srodnika)
  • navesti približnu starost kuće
  • poslati digitalnu fotografiju najmanje veličine 10 megapiksela (≈ 3.648 x 2.736 piksela) u JPG formatu
  • navesti podatak kada je fotografija napravljena
  • navesti podatke o autoru fotografije
Foto-konkurs „Moja lepa kuća“ organizuje se u sklopu izložbe „Lepa kuća“ u Etnografskom muzeju; Foto: Etnografski muzej u Beogradu

Autor fotografije zadržava autorska prava

Podaci o autoru fotografije treba da sadrže ime i prezime. mesto stanovanja, godine starosti, kontakt telefon i kontakt mejl adresu, a prihvataju se samo fotografije koje budu poslate do 10. decembra.

Opciono bi trebalo navesti i druge podatke o kući (ko je gradio kuću, od kojih materijala je napravljena, koji su dekorativni elementi na kući, ko je u kući živeo i ko sada živi…).

Slanjem fotografija podrazumeva se prihvatanje saglasnosti za njihovo objavljivanje isključivo kao deo izložbe Etnografskog muzeja „Lepa kuća“, dok autor fotografije zadržava autorska prava.

Takođe, učešćem na konkursu saglasni ste sa prikupljanjem podataka, a organizator konkursa izjavljuje da osim imena autora fotografije i naselja u kojem se kuća nalazi druge podatke neće javno da objavljuje.

Da podsetimo, fotografije treba poslati na i-mejl adresu [email protected].

Portal Gradnja je medijski sponzor izložbe “Lepa kuća”.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *