Aktuelno

Umesto zelenih površina, u Novom Sadu niču soliteri

Na Novom Naselju planira se izgradnja podzemne garaže, pasarele preko prometnog bulevara ali i solitera od 14 spratova.

Novi regulacioni plan Novog naselja od utorka, 3. oktobra se nalazi na ranom javnom uvidu. Na osnovu uvida u Plan, na Novom naselju u Novom Sadu planirana je izgradnja solitera, nažalost, na mestu zelenih površina.

Za početak, planirana je jedna zgrada od 12 spratova koja će se nadovezati na postojeće kule na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkić. Najveći deo novogradnje je planiran uz Bulevar Evrope gde će nicati zgrade visine od četiri do 10 spratova. U novi Plan detaljne regulacije urbanisti su planirali da ucrtaju park od 3,5 hektara između Detelinare i Novog naselja, a čija je izgradnja već počela, piše 021.

S druge strane, dve zelene površine su pretvorene u prostor za stambenu izgradnju. U pitanju je ugao Bate Brkića i Seljačkih buna (odmah do baraka) i tu će biti moguće graditi još dva solitera od 14 spratova, a za gradnju je predviđen i prostor uz ulicu Veternička rampa.

Garaža i pasarela

Na delu Bulevara Evrope ispod planiranih tramvajskih šina predložena je izgradnja podzemne garaže u koju bi se ulazilo iz pravca Veselina Masleše. Takođe, interesantan je i predlog urbanista da se napravi pešačko-biciklistička pasarela preko Bulevara Evrope u delu od ulice Hadži Ruvimove do Janka Veselinovića kako bi se omogućila bezbednija veza između Novog naselja i Nove Detelinare.

Kako uložiti prigovor

Rani javni uvid je otvoren do 17. oktobra, a nacrt zainteresovani mogu da pogledaju u prostorijama JP Urbanizam na Bulevaru cara Lazara, u mesnim zajednicama Gavrilo Princip (Bulevar Jovana Dučića 3) i Bistrica (Braće Dronjak 11), kao i na sajtu Urbanizma. Prigovori se podnose Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove u Radničkoj 2.

Foto: Izvod iza plana Urbanizma

Kada ste već ovde, pročitajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *