Enterijeri

Savremen enterijer dupleksa sa sivom koloritnom paletom

Pogledajte kako se siva boja može kombinovati s drugim koloritom i teksturama tako da se dobije enterijer koji deluje toplo i ušuškano.

Po projektu studija Normless architecture, u Solunu je izveden projekat kompletnog renoviranja stana površine 96 kvadrata podeljenih na dva nivoa. Iako nisu intervenisali u strukturi prostora, arhitekte su ponudile rešenje koje maksimalno iskorištava svaki kvadratni centimetar prostora ali tako da se ne uguši open-space koncept. Najviše su se pozabavili završnim materijalima zahvaljujući kojima ovaj dupleks deluje svetlo, savremeno i elegantno.

Kraljevski plava boja na frontovima kuhinje u sjajnom je kontrastu s ostatkom enterijera u sivoj koloritnoj paleti.

 

Na donjoj etaži organizovan je dnevni boravak s kuhinjom i trpezarijom kao i s jednom gostinskom sobom i kupatilom, dok je na spratu smešten spavaći blok.

Kraljevski plava boja dominira kuhinjom. U ovoj boji su ofarbani frontovi od MDF-a koji sjajno odgovaraju ostatku enterijera koji je baziran na sivoj koloritnoj paleti, nameštajem od hrasta i crno-belim detaljima.

Posebno interesantan detalj je onaj u kuhinji gde je napravljen sto od metalnih nosača koji je deo kuhinjskog ostrva a koji se može otvarati po potrebi. Kada se ne koristi može se sklopiti čime se štedi prostor.

Metalni prozor spaja kuhinju s dnevnim boravakom ali u isto vreme omogućava prodor velike količine svetlosti u ovu prostoriju. Dnevna soba urađena je u sivoj koloritnoj paleti ali se njoj vizuelno suprotstavljaju pastelno zeleni detalji.

Prostor ispod stepeništa je potpuno iskorišćen tako što je napravljena klupa, TV nosač i dodatni plakari za smeštaj stvari. Zid je okrečen u tamno sivu boju dok je deo prema stepenicama naglašen vertikalnim gredicama od drveta.

Metalni rukohvati vode da gornjoj etaži gde je uz prostrani hodnik, koji povezuje sve prostorije, formiran garderober. Na podu hodnika postavljene su crno-bele pločice u riblja kost rasporedu i to tako da naglasi glavne komunikacione pravce.

Spavaćom sobom odiše duh modernog koji je postignu tako što je hrastov nameštaj kombinovan s tamnim metalnim detaljima poput rasvete i uzglavljem kreveta koji je okrečen u pastelno zelenu boju.

Na jednom kraju hodnika nalazi se kupatilo koje krasi pločice u boji cementa, svedeno ogledalo, interesantna visilica i nadgradni umivaonik.

Osnove etaža

Osnova prve etaže
Osnova druge etaže

Foto: George Sfakianakis

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *