Aktuelno

Smrtna kazna za građevinske inženjere zbog srušenih zgrada u Severnoj Koreji

Lider Severne Koreje Kim Džong Un uhapsio je inženjere i arhitekte koji su radili na bloku zgrada u Pjongjangu koje su se urušile i naredio da se streljaju, piše B92.

Procenjuje se da je više od 500 ljudi, među kojima je bilo visoko-rangiranih obaveštajaca i policijskih zvaničnika, stradalo kada se 23-spratna zgrada urušila u glavnom gradu Severne Koreje.

Kim nakon ove nesreće, koja se dogodila prošle nedelje, navodno nije mogao da spava od tuge, jer je smatrao da je tragedija izazvana lošom gradnjom.

severna-koreja-rusenje

Kako prenosi Dejli mejl japanske medije, koji imaju svoje izvore u Severnoj Koreji, ključni inženjeri i ljudi zaduženi za čitav posao izgradnje tog kompleksa zgrada su uhapšeni, i uglavnom su im izrečene teške kazne, mnogima i smrtne.

 

Nadzorni organ u logor

Četiri građevinska inženjera su streljana, a vojni oficir koji je bio zadužen za nadgledanje projekta, poslat je u logor, rekao je neimenovani izvor za dnevnik Tokio Šinbun.

Kako prenosi japanski list, još nije jasno šta je pravi uzrok rušenja višespratnice. Verovatno je u pitanju problem sa konstrukcijom, jer šefovi gradilišta i radnici često kradu čelik i cement, kako bi ga preprodali na crnom tržištu.

Smatra se da je u zgradi živelo dosta elitnih članova Radničke partije, i iako još nije bila završena, oni su počeli da se useljavaju krajem novembra, računajući na to da su samo neki unutrašnji radovi ostali da se privedu kraju.

Veruje se da su u stambenom kompleksu koji se srušio živele najmanje 92 porodice, prenosi Dejli mejl.

Pogledajte i kako izgleda luksuzno skijalište u Severnoj Koreji.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *