Dešavanja

Exit festival da sredi fasade u Petrovaradinu

Da su od svakog Exita adaptirane bar dve fasade u Petrovaradinu imali bismo celu Beogradsku ulicu sređenu, izjavio je Zoran Vapa, direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu kulture.

Vapa je za Novosadsku televiziju  istakao da se svugde u svetu plaćaju naknade za korišćenje spomenika kulture kao što je Petrovaradinska tvrđava i da to što Udruženje Exit organizuje čišćenje smeća posle festivala, jednostavno, nije dovoljno. „Da su od svakog festivala sređene barem dve fasade u Beogradskoj ulici, do sada bi već cela ulica bila sređena.“ – istakao je Zoran Vapa.

Za rešavanje Podgrađa Petrovaradinske tvrđave postoje puno ideja ali ni najednoj se ne radi aktivno. Grad ima ideju da ga pretvori u pešačku zonu i napravi atraktivnu turističku lokaciju.

Kakvo je vaše mišljenje o ovom problemu?

Beogradska ulica: Hoće li ikada postati pešačka zona?

 

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. Mirjana

  Dobra ideja! Nek Exit ulozi nesto para u tvrdjavu i petrovaradin.

 2. Ivan

  Lepo je to sto predlazete da se sredi fasada..nemojte zaboraviti da popravite tunel koji vodi od ulaza ka tuborg green stejdzu. Mislim da ako se ne sanira dobro ,da ce od jacine basova koji ga gruvaju sa svih strana , urusiti na ljude koji prolaze u velikom broju!!! Primer je kada sam pre dve godine provezao reportazna kola kroz taj tunel pre pocetka exita falio je jedan santimetar da zakacim „plafon“..nakon pet dana exita kada sam krenuo da izadjem na jednom mestu u tunelu plafon se spustio za 20 cm.
  Majstori su sanirali tunel sest sati i ja sam prosao. Bilo bi dobro da neko ozbiljno shvati problem pre nego li bude kasno.

 3. Joni

  EXIT je dobijao pare od grada, tako da ne vidim zašto se prebacuje krivica na njih? Grad je mogao jednostavno da im da manje para a razliku da uloži u opravku fasada. Kakvo je uopšte ovo prebacivanje krivice kao lopte. Zna se ko je odgovoran za to i u čijoj je nadležnosti.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *