Pored međunarodnog konkrega, lokalni komitat IACES Beograd proslaviće 30 godina svog postojanja
Dešavanja, Studentsko ćoše

Otvoren međunarodni kongres studenta građevinarstva u Beogradu

U svečanoj sali Univerziteta u Beograd otvoren je ACCESS – međunarodni akademski kongres studenata građevinarstva, koji je okupio preko 70 učesnika iz celog sveta.

Da je lider u umrežavanju akademije i prakse, domaćih i stranih inženjera, Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu pokazao je i ovog puta. Lokalni komitet Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva IACES iz Beograda imao je čast i privilegiju da bude domaćin međunarodnog akademskog kongresa ACCESS 2021, i uz to, proslavi tridesetogodišnjicu svog postojanja.

Akademski kongres biće održan od 3. do 10. oktobra 2021. godine u svečanoj sali Univerziteta u Beogradu.

„Akademski kongres biće održan od 3. do 10. oktobra 2021. godine u svečanoj sali Univerziteta u Beogradu, kada će LK IACES Beograd ugostiti preko 70 studenata građevinarstva iz inostranstva. Cilj udruženja je povezivanje studenata sa našeg univerziteta sa ostatkom sveta. Srž ACCESS kongresa i našeg udrženja jeste profesionalno povezivanje, održavanje stalnih kontakta i prijateljstva sa studentima iz inostranstva, kao i prenošenje duha IACES-a na mlađe kolege i buduće inžinjere“ – navodi Mina Ćeranić, predsednik IACES LK Beograd.

IACES (International Association of Civil Engineering Students) je međunarodno udruženje studenata građevinskih fakulteta osnovano septembra 1989. godine u Delftu. Kroz nekoliko godina je kontakt bio ostvaren sa više od 50 univerziteta širom Evrope, a danas IACES broji članove iz celog sveta uključujući 23 lokalna komiteta u Evropi, Aziji i Africi, kao i više od 30 lokalnih komiteta u Srednjoj i Latinskoj Americi. Kao takvo, ovo udruženje predstavlja mrežu koja povezuje studente građevinarstva širom sveta.

IACES je međunarodno udruženje studenata građevinarstva

Program kongresa ACCESS 2021

Za vreme trajanje kongresa studenti građevinarstva i drugih tehničkih nauka imaće prilike da prisustvuju brojim stručnim predavanjima. O strukovno i akademski važnim temama pričaće nastavnici Građevinskog fakulteta u Beogradu. Pored toga, svoja izlaganja i prezentacije o savremenim građevinskim materijalima imaće i kompanije Elixir Group, Alumil YU Industry i Xella Srbija – pokrovitelji događaja. Kongres su još podržale kompanije Mapei, Silka i Peri, dok je medijski pokrovitelj portal Gradnja.rs.

Pored toga, biće organizovan i obilazak značajnih gradilišta i prateće radionice. Takođe, za studente iz inostranstva biće organizovan i turistički obilazak znamenitosti Beograda uz upoznavanje sa lokalnom tradicijom i kulturom naše zemlje. Ključni događaj svakako jeste internacionalno veče i proslava tridesetogodišnjice postojanja Lokalnog komiteta Beograd.

Učešćem u kongresu i pratećim aktivnostima, budući mladi inženjeri imaju mogućnost da upotpune svoja znanja i uporede svoja iskustva sa kolegama iz inostranstva. Takođe, članovi udruženja stiču mogućnost da stupe u kontakt sa mnogim građevinskim kompanijama širom sveta, a neretko se dešava da baš u njima obave stručnu praksu.

ACCESS je međunarodni akademski kongres studenata građevinarstva koji se ove godine održava u Beogradu

Srž kongresa je profesionalno povezivanje, održavanje stalnih kontakta i prijateljstva sa studentima iz inostranstva.

„Lokalni komitet IACES Beograd osnovan je 1991. godine i od tada se teži povezivanju studenata našeg fakulteta sa ostatkom sveta i stvaranju pouzdanog, dobro organizovanog i vrednog tima koji unapređuje sopstvena i profesionalna znanja iz oblasti građevinarstva. Ponosimo se i negovanjem odnosa između studenata i alumni članova IACESa“ – navodi se na zvaničnoj stranici udruženja.

IACES Beograd ima svoj Izvršni odbor koji broji 5 članova. Takođe, podeljen je u više timova koji se bave užim delatnostima kako bi i rukovođenje komitetom bilo lakše: Tim za korporativne odnose, Marketing tim, Tim za logistiku itd. „Lokalni komitet Beograd je godinama predstavljao jedan od stubova organizacije na internacionalnom nivou i taj status održava i danas“ – navodi Mira Ćaranić.

Pored razmene studenata, ovo udruženje se još bavi i obilaskom gradilišta i fabrika, organizacijom neformalnih događaja, stručnih kurseva i kreativnih radionica. Tu su i brojna lokalna dešavanja i internacionalni događaji. Svakako, reč je o udruženju za pohvalu čiji pozitivan primer odnosa prema akademiji, profesiji i razmeni stručnih iskustva treba da slede i studenti drugih tehničkih fakulteta u Srbiji.

IACES Beograd je grupa mladih i ambicioznih inžinjera građevinarstva

Kada ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *