Vladimir Anđelković, član žirija BAB 2019; Foto: Oksana Skendžić
Dešavanja

Prijavite rad za 4. Balkansko Arhitektonsko Bijenale do 1. novembra

4. Balkansko Arhitektonsko Bijenale (BAB) biće održano u Bioskopu Balkan, u periodu od 14. do 21. novembra 2019. godine. Tema ovogodišnjeg Bijenala je Dekodiranje Balkana. BAB je međunarodni stručni događaj koji obuhvata stručnu izložbu, naučnu konferenciju i prateće događaje.

CIlj Balkanskog Arhitektonskog Bijenala je da se prikaže i preispita polje kritičkog regionalizma na području Balkana, kao i da se uspostavi internacionalni dijalog unutar projektantskih praksi. Ovogodišnji Balkanski Arhitektonski Bijenale podržan je od strane Fondacije Saša Marčeta.

Prateći program

Osim glavne izložbe, na kojoj će biti izloženo preko 130 radova u više kategorija (urbani dizajn, arhitektura, dizajn enterijera i dizajn nameštaja), u Bioskopu Balkan odigraće se i prateći program Bijenala. Centralni događaj pratećeg programa je panel-diskusija Nova konkorda – Akteri promena, koja će okupiti 12 eminentnih stručnjaka iz izlagačkih disciplina.

Ideja panela je prikaz najsvežnijih autorskih ostvarenja ali i razmatranje pitanja, problematika i razvoja arhitekture i dizajna u narednim godinama ekonomskog prosperiteta. Uvodničar i rukovodilac sesija biće dr Haris Piplaš, sa ciriškoh ETH.

Na panelu Arhitektura učestvuju Anja Ivana Milić (Arhi.Pro), Jugoslav Janić (DizajnArhitektura) i Dejan Mitov (Modelart Arhitekti).

Na panelu Dizajn enterijera učestvuju: Andreja Buđevac, Sonja Brstina Conić i Ksenija Đorđević.

dr Haris Piplas – uvodničar na panel-diskusiji Nova konkorda

Arhitektonska izložba

Stručni žiri na čelu sa dr Sonjom Radović Jelovac dodeli će nagrade u tri kategorije: (1) urbani dizajn, (2) arhitektura, (3) konkursi i nerealizovani projekti. Članovi žirija za arhitektonsku izložbu biće još i dr Ebru Erdönmez (Turska), dr Ileana Tureanu (Rumunija), dr Haris Piplaš (Bosna i Hercegovina), dr Alen Žunić (Hrvatska), dr Vladimir Anđelković (Srbija), Saša Begović (Hrvatska), Goran Vojvodić (Srbija) i Relja Ivanić (Srbija).

Nikola Novaković i dr Sonja Radović Jelovac – predsednici žirija 4. Balkanskog Arhitektonskog Bijenala

Kotizacija za učešće iznosi 50 evra po plakatu, projekat je moguće poslati do 1. novembra.

Dizajnerska izložba

Stručni žiri na čelu sa Nikolom Novakovićem dodeliće nagrade u dve kategorije: (1) dizajn enterijera i (2) dizajn nameštaja. Članovi žirija za dizajnersku izložbu biće još i Ksenija Đorđević (Srbija), Nika Županc (Slovenija), Nataša Perković (Bosna I Hercegovina) I Regular Studio (Hrvatska).

Jedan autor ili biro može priložiti najviše dva plakata za izlaganje na dizajnerskoj izložbi. Kotizacija za učešće iznosi 50 evra po plakatu, projekat je moguće poslati do 1. novembra. Izlaganje komada nameštaja vrši se bez kotizacije.  

Rokovi za dostavu plakata

Rok za dostavu radova je 1. novembar.

Pitanja i nedoumice

Zainteresovani autori mogu dostaviti pitanja na sledeće adrese:

Arhitektonska izložba – [email protected]

Dizajnerska izložba – [email protected]

Međunarodna konferencija – [email protected]

Više informacija na http://www.bab.rs

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *