Foto: VELUX
Promo

Spoljašnje i unutrašnje roletne: Smanjite toplotu u svom domu tokom leta

Blokiranje ili kontrola toplote koja ulazi u vaš dom može biti koristan način da se smanji toplota i napravi primetna promena u komforu vašeg životnog prostora.

Sigurno ste na našim ulicama primetili veliki broj golih prozora, bez ikakvih roletni, možda ni ne znajući da to umnogome utiče na lošiji kvalitet stanovanja kada je u pitanju život u potkrovlju.

Posebno su problematične situacije kad ljudi na svoju ruku izmišljaju „genijalna“ rešenja, a najgore od svega je kad na staklo zalepe foliju – što može dovesti do pucanja prozora.

Stoga su vam potrebne kvalitetne spoljašnje roletne kako bi se potkrovlje zaštitilo od prekomerne toplote koja dolazi spolja, budući da sunce zagreva staklo i potom staklo transmituje tu toplotu u stan.

Foto: VELUX

Smanjenje toplote i do 94 odsto

Kada su u pitanju spoljašnje roletne, u bogatom katalogu kompanije VELUX za ovo rešenje postoje 3 osnovne verzije:

  • Spoljašnja Alu roletna
  • Spoljašnja Soft roletna
  • Spoljna mrežica

Savršena za svaku klimu ili vreme u godini, VELUX spoljašnja roletna sprečava da se vaša prostorija pregreje leti, održava toplotu zimi i omogućuje vam da potpuno blokirate prodiranje sve svetlosti u prostoriju u bilo koje doba dana.

Osim što smanjuju toplotu i do 94% i pružaju potpuno zamračenje, VELUX spoljašnje roletne redukuju buku od kiše i grada, te povećavaju zaštitu od provala, a preporučuju se dečje i spavaće sobe.

Foto: VELUX

VELUX soft spoljašnje roletne možete ugraditi sami – potrebno je minimalno znanja bez potrebe za povezivanja na električne instalacije.

VELUX Soft spoljašnje roletne blokiraju sunčeve zrake pre nego što dođu do vašeg prozorskog stakla i pomažu održavanju vašeg doma hladnijim u toplim, letnjim danima.

Izdržljiva tkanina, otporna na svetlost, pruža odlično zamračenje za kvalitetniji san. Savremeni dizajn odlično se uklapa u svaki krov.

Roletna se isporučuje sa prethodno uparenim daljinskim, zidnim prekidačem, za jednostavan rad i brzu ugradnju.

Možete je ugraditi sami – potrebno je minimalno znanja bez potrebe za povezivanja na električne instalacije.

Spoljašnji izgled; Foto: VELUX
Spoljašnji izgled; Foto: VELUX
Unutrašnji izgled; Foto: VELUX
Unutrašnji izgled; Foto: VELUX

Spoljne mrežice za prijatnu atmosferu

Spoljne VELUX mrežice smanjuju pasivno zagrevanje i održavaju hladnu, prijatnu temperaturu u vašoj sobi, a istovremeno omogućuju uživanje u pogledu i puštaju sunčevu svetlost.

Napravljene od prozirnog materijala, Spoljne VELUX mrežice jednostavno se instaliraju iznutra, dolaze u opcijama na ručno ili daljinsko upravljanje, a preporučuju se za skoro sve tipove prostorija u potkrovlju.

I spoljašnje mrežice i spoljašnje roletne pružaju privatnost i zaštitu od direktne sunčeve svetlosti, a mrežice možete namestiti za nekoliko minuta, tako da je njihovo postavljanje gotovo lakše nego osmišljavanje nekih manje efikasnih, kućnih metoda.

Foto: VELUX

Unutrašnje roletne i kolekcija Nature

Što se tiče unutrašnjih roletni, njihova namena je kontrola svetlosti, odnosno zamračenje.

U VELUX asortimanu postoje unutrašnje roletne za potpuno zamračenje ili providne, u širokom spektru boja i dezena lako uklopljivih u dizajn enterijera, a postoji i dečija kolekcija.

Za dizajnerski i ekološki osvešćene potrošače, nove roletne iz kolekcije Nature isporučuju se u nizu boja koje vam omogućuju da mir i tišinu prirode unesete pravo u svoj dom.

Uz jednostavnu ugradnju i nesmetan rad, VELUX Nature Collection roletne su prirodan izbor za više udobnosti i održivosti u vašem domu.

Prvenstveno izrađena od recikliranih materijala, koji dvostruko umanjuju ugljenični otisak u poređenju sa drugim kolekcijama, Nature kolekcija je prirodni odabir za izvlačenje maksimuma iz vaših VELUX krovnih prozora.

Dostupne u 8 novih boja, uključujući 4 opcije za blokiranje svetlosti i 4 prozirne opcije, možete odabrati nivo svetlosti koji najbolje odgovara vašim potrebama i kontrolisati količinu dnevne svetlosti koja ulazi u vaš dom po vašem ukusu.

Uz jednostavnu ugradnju i nesmetan rad, VELUX Nature Collection roletne su prirodan izbor za više udobnosti i održivosti u vašem domu.

Foto: VELUX

Besplatne konsultacije za korisnike

Dakle, ukoliko odlučite da uradite nešto da sprečite pregrevanje u svom domu, odaberite sigurna i efikasna rešenja i uverite se da će vaš dom biti prijatnije mesto, nego što je to slučaj sa eksperimentima i savetima “uradi sam”.

Kao i uvek, na raspologanju su vam besplatne konsultacije koje VELUX nudi svojim korisnicima, te ako želite da saznate nešto više o VELUX proizvodima i uslugama kliknite na ovaj link.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *