Dešavanja

Izložba o savremenom i socijalnom stanovanju u Nišu od 5. novembra

Izložba Stanovanje-Housing 19 je treća bijenalna međunarodna izložba savremenog stanovanja u organizaciji Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i Klastera urbanog planiranja. Održaće se u Nišu od 5. do 10. novembra 2019. godine, u Paviljonu u tvrđavi.

Na izložbi se očekuje učešće 80 autora i autorskih timova iz preko 40 zemalja. Biće prikazan arhitektonski opus iz oblasti savremenog stanovanja iz perioda 2017-2019, sa posebnim osvrtom na objekte socijalnog stanovanja, nastale u proteklih deset godina. Osim izvedenih objekata i projekata, na izložbi će biti prikazana i istraživanja iz oblasti savremenog stanovanja.

Odabir radova i pisanje recenzija za izložbu vrši Međunarodni naučno-umetnički odbor, koji čine profesori iz osam zemalja (SAD, Nemačka, Poljska, Italija, Katar, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Srbija).

Biće prikazan arhitektonski opus iz oblasti savremenog stanovanja iz perioda 2017-2019, sa posebnim osvrtom na objekte socijalnog stanovanja.

Izložba Stanovanje-Housing je, kao prva ove vrste (u oblasti arhitekture i urbanizma), zvanično verifikovana kao međunarodna, od strane Matičnog naučnog odbora za saobraćaj, urbanizam i građevinarstvo Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Republike Srbije.

Izložbu će pratiti Katalog sa detaljnim prikazom svih radova i recenzijama članova Međunarodnog naučno-umetničkog odbora.

Svečano otvaranje zakazano je za 5. novembar u 19h, u Paviljonu u Niškoj tvrđavi.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *