I ovog puta na Zlatiboru
Dešavanja

Studentska konferencija We build the Future 2019.

Konferencija održati na Zlatiboru u periodu od 17. do 20. oktobra u hotelu Ratko Mitrović.

Asocijacija studenata modernog inženjerstva je udruženje koje promoviše princip održivog razvoja, zaštitu životne sredine, ekološke i energetske principe u graditeljstvu. Pored toga ostvaruje saradnju sa univerzitetima, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u Srbiji i inostranstvu koje se bave srodnim delatnostima.

Najveći projekat ovog udruženja je međunarodna studentska konferencija „We build the Future“ koja se organizuje u saradnji sa Građevinskim fakultetom u Beogradu i kompanijom Alumil. Kao i prošlih godina i ove godine će se konferencija održati na Zlatiboru u periodu od 17. do 20. oktobra u hotelu Ratko Mitrović.

Studenti će se susresti sa rešavanjem problema u oblasti građevinarstva, arhitekture, urbanizma i prostornog planiranja.

Cilj projekta je da okupi studente Građevinskih, Geodetskih i Arhitektonskih fakulteta koji će se susresti sa savremenim trendovima nauke i upoznati sa različitim načinima pristupa i rešavanja konkretnih problema u oblasti građevinarstva, arhitekture, urbanizma i prostornog planiranja.

Kroz višednevni program, eminentni stručnjaci kao i predstavnici građevinskih firmi, će predstavljati svoje radove kao i konkretne projekte na kojima su radili. Na taj način studenti se informišu i daje im se prilika da čuju nešto o novim i praktičnim stvarima vezano za buduću profesiju. Pored informisanja, kompanije koje učestvuju na konferenciji često nude i studentske prakse, i na taj način omogućavaju mladima da budu konkurentniji pri budućem zapošljavanju.

Promocija nauke kroz investiciju u znanje

Pored naučnog i stručnog usavršavanja, na konferenciji se pruža i jedinstvena prilika da se upoznaju buduće kolege sa preko 35 univerziteta iz 12 različitih zemalja.

Kroz pomenuti projekat, nauka se promoviše direktno kroz investiciju u znanje, a samim tim i budućnost sledeće generacije naučnika, istraživača i inženjera. Pozivamo vas da nam se pridružite na našoj konferenciji kako bismo zajedno učili i radili na kolektivnoj odgovornosti za bolju budućnost.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *