Napušteni set na kojem se snimao prvi deo serijala „Ratova zvezda“ i dalje se nalazi u Tunisu i predstavlja popularnu turističku atrakciju.
Aktuelno

Kanye West gradi kuće za beskućnike inspirisane Ratovima zvezda

Kuće sa pustinjske planete Tatuin kakve smo mogli da vidimo u serijalu Ratovi zvezda poslužile su kao inspiracija za najnoviji dizajn koji potpisuje reper i multidisciplinarni umetnik Kanye West. 

West je ovu ideju izneo u specijalnom intervjuu za Forbes gde je objašnjeno da se radi o prefabrikovanim montažnim kućama koje izgledaju poput doma Luka Skajvokera – ili bi mogle da se ugrade u zemlju, s tim da bi im se u tom slučaju dodali prozori na krovu kako bi svetlo moglo da ulazi unutra. Njegova ideja je da se ovakvi domovi dodele ljudima sa niskim prihodima ili beskućnicima kao privremeno sklonište.

Kanye West ušao je u svet arhitekture; Foto: Stephen Lovekin/WWD/REX/Shutterstock (10010937aj)

Poznati reper osmislio je prefabrikovane montažne kuće koje izgledaju poput doma Luka Skajvokera.

Da podsetimo, prošle godine smo pisali da je West najavio otvaranje arhitektonskog studija i pozvao dizajnere koji bi hteli da mu se priključe u misiji da „učine svet boljim mestom za život“. Mediji su o Westovom interesovanju za arhitekturu počeli da pišu još 2013. godine kada je reper počeo da sluša predavanja o arhitekturi i dizajnu na Harvardu.

Maketa kuće iz fiktivnog sela Mos Espa na Tatuinu.

No, pitanje ostaje, ko bi još bio voljan da živi u nečemu što liči na zemljani iglo?

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *