Aktuelno

Kanye West otvara arhitektonski studio?

Nakon niza uvredljivih i problematičnih izjava na Tviteru, Kanye West je prošle nedelje iznenadio svoje pratioce vešću da planira da otvori arhitektonski studio u okviru svoje modne kuće Yeezy.

Yeezy Home postaće dom mladim i talentovanim arhitektama i industrijskim dizajnerima željnim da, kako slavni muzičar kaže, svojim radom promene svet na bolje. Ova iznenadna odluka pala je samo nedelju dana nakon što je West posetio prolećnu izložbu Arhitektonskog instituta u Južnoj Kaliforniji SCI-Arch. Međutim, kako piše ArchPaper, ovo nije prvi put da West sarađuje s arhitektama…

Kanye West je iznenadio svoje pratioce vešću da planira da otvori arhitektonski studio u okviru svoje modne kuće Yeezy.

Kanye je još 2012. godine sarađivao sa čuvenim holandskim studiom OMA na jednom sasvim jedinstvenom projektu. U pitanju je bio dizajn paviljona 7 Screen u kojem je West prikazao svoj film Cruel Summer u okviru Filmskog festivala u Kanu.

Što se tiče kuće Yeezy i njenog razvoja iz male modne kuće u multidisciplinarni dizajn studio, može se reći da, sa finansijske strane gledano, ona ovakav preokret može da istrpi.

7 Screen Pavillion; dizajn: OMA; fotografija: Philippe Ruault

Kanye razvija gradove?

Sa radom je počela 2009. godine, a najpoznatija je po neverovatno uspešnim saradnjama sa proizvođačima sportske opreme Nike i Adidas. Njihove zajedničke kolekcije do sada su uspele da se rasprodaju u svega nekoliko minuta.

„Razvijaćemo gradove“, izjavio je nedavno West u jednom intervjuu. No, da li če kontroverzni muzičar zaista ostvariti svoje planove o otvaranju arhitektonskog studija ostaje još da se vidi.

Naslovna: photosforclass.com/flickr.com

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *