Nova fabrika Hansgrohe u Valjevu; Foto: PR
Aktuelno

Ova održiva fabrika u Valjevu praviće 4 miliona Hansgrohe slavina godišnje

Ovaj pogon izgrađen na parceli od 130.000 kvadratnih metara ima solarne panele na krovu, postrojenje za kombinovanu proizvodnju toplote i električne energije, kao i sistem za sivu vodu.

Kompanija Hansgrohe je otvorila novi pogon za  proizvodnju sanitarnih armatura u Valjevu u kome će biti zaposleno u budućnosti i do 1.000 radnika.

Fabrika za proizvodnju armatura za kupatila i kuhinje izgrađena je za godinu i po dana, uz investiciju od oko 85 miliona evra.

Fabrika u Valjevu proizvodiće najprodavanije linije Hansgrohe slavina.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Fabrika u Valjevu na placu od 130.000 kvadrata; Foto: PR

Najodrživija lokacija

Nova Hansgrohe fabrika izgrađena je u Valjevu na parceli od 130.000 kvadratnih metara. To je najodrživija lokacija unutar Hansgrohe grupe.

Fotonaponski sistem na krovu, postrojenje za kombinovanu proizvodnju toplote i električne energije, korišćenje tzv. sive vode za toalete, izolacija krova debljine 26 centimetara i troslojna stakla na prozorima samo su neki od primera koji čine zgradu i njenu upotrebu održivim.

Zbog toga je Hansgrohe dobio LEED sertifikat, međunarodno priznatog sistema sertifikacije za ekološku izgradnju.

4 miliona baterija godišnje

Reč je o projektu za gradnju livnice za izlivanje tela slavina, što je druga faza od ukupno četiri faze projekta za gradnju fabrike u Valjevu.

Treća faza obuhvatiće galvanizaciju, a četvrta proširenje proizvodnog kompleksa za još 30.000 metara kvadratnih.

Projektom je planiran kapacitet proizvodnje od četiri miliona tela baterija, i to tri miliona mesinganih tela i oko milion komponenata od cinka (tela ili ručica) godišnje.

Foto: Hansgrohe

Najbolji sveobuhvatni paket

Valjevo nudi najbolje uslove za premium proizvođača sanitarija.

„Pregledali smo lokacije širom sveta i Valjevo ima u sebi sve što nam je bilo neophodno, a to uključuje dostupnost stručnih radnika i dobavljača. Pored toga, sporazumom o pridruživanju sa Evropskom unijom koji Srbija ima, primenjuju se međunarodni visoki standardi za investicije, uz izuzetnu infrastrukturu koju grad nudi.

Sa nove lokacije, brzo i efikasno možemo da zadovoljimo sve veću potražnju za našim proizvodima u Evropi“, dodao je Frank Semling, direktor proizvodnje kompanije Hansgrohe.

Prihod od 1,5 milijardi evra u 2022.

Hansgrohe ima proizvodne lokacije u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, SAD i Kini, a sada i u Srbiji. Sa brendovima AXOR i Hansgrohe, kompanija iz Švarcvalda je vodeći proizvođač u sektoru kupatila i kuhinje u pogledu inovacija, dizajna i kvaliteta. Za Hansgrohe radi ukupno oko 5.600 ljudi širom sveta.

U 2022. godini, ostvarili prihod od 1,528 milijardi evra.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *