Materijali

Tematski podovi u gimnaziji na novosadskom Kamenjaru

Gimnazija Car Konstantin i carica Jelena na obali Dunava ima pet specijalizovanih učionica i pet različitih podova koji su dizajnirali u zavisnosti od njihove namene.

Arhitekta Mina Miličić potpisuje projekat enterijera gimnazije na Kamenjaru u Novom Sadu. Osnovni koncept prilikom izrade projekta enterijera bio je spoj tradicionalnog i savremenog arhitektonskog izraza u oblikovanju unutrašnjeg prostora, što se vidi u estetskom kontrastu između modernog prizemlja i sprata u stilu baroka.

gimazija-kamenjar-podovi-02

Pod u jezičkom kabinetu dizajniran je kao listovi papira na kojima su ispisane poznate poslovice na stranim jezicima.

Glavna estetska odlika čitavog prostora jesu svakako podovi koji su dizajnirani namenski za svaki kabinet u zavisnosti od njegove namene, pa je tako za kabinet za srpski jezik dizajnirana tapeta sa pesmama naših najpoznatijih pisaca, u kabinetu za matematiku se nalazi tapeta sa matematičkim formulama, u jezičkom kabinetu poznate poslovice na stranim jezicima, pod za kabinet za istoriju i geografiju je izdizajniran da predstavlja sinergiju istorijskih karata i mape sveta, dok je kabinet za biologiju obložen travom.

Kada je reč o hodniku na spratu on je osmišljen kao obrnuta realnost, te se kao posledica toga na podu nalazi nebo, a na plafonu crno-bele pločice. Posebno dizajnirani ramovi oko vrata u različitim bojama, kao i ogledala na istim služe da pojačaju utisak obrnute-izvrnute realnosti.

Ulazni deo i svečana sala su, kao kontrast prvom spratu, dizajnirane u duhu luksuza, što se jasno vidi iz bogatih gipsarskih radova, mermernog poda i nameštaja u stilu baroka.

U objektu su primenjene kako tradicionalne tehnike, koje podrazumevaju izradu gipsarskih radova, tako i savremene tehnike koje se ogledaju u specijalno dizajniranim epoksidnim podovima sa tapetama u hodniku i kabinetima.

gimazija-kamenjar-podovi-05

Pročitajte više o ovim podnim oblogama:

Mastertop podni sistemi prvi put uvedeni u dve škole u Srbiji

Firme iz kategorije Podovi:

Dodaj firmu u Adresar

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *