Trening centar Vazduhoplovne akademije; Foto: Vazduhoplovna akademija
Domaći projekti

Ovako će nakon renoviranja izgledati Pilotska akademija u Vršcu

Renovirana akademija imaće centar za obuku kabinskog osoblja sa bazenom, biće izgrađen i kafić za studente, a kroz kompleks će se prevoziti električnim autobusima.

U četvrtak je u Vršcu predstavljen budući izgled Pilotske akademije, koja se nakon preuzimanja kompleksa od strane Vazduhoplovne akademije sada zvanično zove – Trening centar Vazduhoplovne akademije.

Pročitajte još na Gradnja.rs

Akademija će imati i centar za obuku kabinskog osoblja sa bazenom; foto: Vazduhoplovna akademija

Bazen, kafić i električni autobusi

Juče je prvi put najavljeno i da će Vazduhoplovna akademija u svojoj ponudi imati i centar za obuku kabinskog osoblja sa bazenom i odgovarajućom opremom za vanredne postupke i evakuaciju, saznaje portal Tango Six.

Renovirane zgrade dobiće novi centralni deo, biće izgrađen i kafić za studente, a prvo će biti renoviran hotel čiji će kapacitet za smeštaj biti uvećan.

Kroz centar će se prevoziti električnim autobusima, parking dobija novu lokaciju, a tereni za košarku i fudbal biće obnovljeni.

Renovirane zgrade dobiće novi centralni deo; foto: Vazduhoplovna akademija

Javna nabavka za nove avione, helikopter i simulator

Kako saznaje Tango Six, ukupna investicija države u Vazduhoplovnu akademiju iznosiće 67 miliona evra, a do sada je već uloženo 12,7 miliona evra.

Do kraja godine će, kako je juče najavljeno u Vršcu, biti raspisana javna nabavka za još dva dvomotorna aviona, jedan jednomotorni helikopter i level D simulator.

Tereni za košarku i fudbal biće obnovljeni; foto: Vazduhoplovna akademija

Trening centar će biti koncipiran prema potrebama nacionalne avio-kompanije ali i prema potrebama tržišta u Evropi i svetu

Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović kazao je da se ukupna investicija odnosi na opremanje i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata Trening centra u Vršcu i dela Akademije u Beogradu:

“Prvo će biti realizovana rekonstrukcija smeštajnog kapaciteta za studente, kapaciteta za ishranu, ali i nabavka neophodnih aviona. Dva dvomotorna, jedan jednomotorni helikopter i simulator za Erbas A320. To nam je važno jer nećemo raditi samo osnovne obuke, nego pokušavamo da razvijemo trening centar tako da imamo obuku od početne obuke pa do određenog tipa aviona. Trening centar će biti koncipiran prema potrebama nacionalne avio-kompanije ali i prema potrebama tržišta u Evropi i svetu”, kazao je Cvijović.

Prvo će biti realizovana rekonstrukcija smeštajnog kapaciteta za studente; foto: Vazduhoplovna akademija

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *