DCIM100MEDIADJI_0064.JPG
Arhitektura

Trg na vodi u obliku lotosovog cveta

Sistem plutajućih platformi na površini jezera novi je prostor za održavanje manifestacija u italijanskom gradiću Mantova.

Mantova, koja je proglašena za italijansku prestonicu kulture za 2016. godinu, dobila je još jedno javno mesto okupljanja na kom se mogu održavati koncerti, izložbe, predstave i ostale slične kulturne aktivnosti. Projekat na vodi inspirisan je cvetom lotosa, koji je karakterističan za ovo područje.

Sistem plutajućih platformi dizajnirao je đenovski arhitektonski studio Space Caviar koji su svoj projekat nazvali Arcipelago di Ocno, po lokalnom polubogu Ocno, piše ArchDaily.

Struktura je sastavljena od modularnih kružnih platformi različitih prečnika, koje se mogu premeštati i dodavati, zavisno od potreba manifestacije.

Do plutajućih platformi stiže se čamcima. Ko želi, može i da dopliva…

 

„Građanima Mantove dugo je bilo uskraćeno zadovoljstvo da u potpunosti uživaju na vodi. Arcipelago di Ocno će biti značajna prekretnica u apsorbciji lokalnih jezera u urbani, a samim tim i društveni život grada.“, istakao je Lorenza Baroncelli, savetnik za urbanu regeneraciju Mantove.

Arcipelago di Ocno postavljen je na površinu jezera 11. septembra i biće domaćin raznovrsnih manifestacija tokom jeseni, a zatim i dalje u budućnosti.

Povezano: Muzej posvećen jednom jednimom cvetu

Foto: Space Caviar

Pogledajte i kako izgleda plutajuće šetalište na italijanskom jezeru.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *