Eksterijer modernog privatnog imanja; Foto: Đorđe Đoković
Domaći projekti, Izdvojeno

Pejzažno uređenje imanja na Fruškoj gori / Landscape Factory Studio

Svi delovi ovog eksterijera pojedinačno su tu da formiraju jednu impresivnu scenu i prezentuju vlasnike slobodnog duha.

Eksterijer privatnog modernog planinskog poseda kreiran je kroz klijentovo nesebično prepuštanje dizajneru. Želje su bile da sve bude jednostavno, upečatljivo, drugačije i moderno. Sve ostalo, kao i sprovođenje ideja u delo, bilo je prepušteno dizajneru. Landscape Factory Studio sa pejzažnim arhitektom Popov Dejanom na čelu, potrudio se da u prirodnom okruženju planine nedaleko od Novog Sada formira nesvakidašnji moderni inspirativni ambijent.

Glavni objekat i bazen koje je bilo potrebno u potpunosti transformisati i uneti im dah modernog.

Postojeće stanje ovog imanja nosilo je veliki potencijal – glavni objekat i bazen koje je bilo potrebno u potpunosti transformisati i uneti im dah modernog, brojna visoka postojeća stabla lišćara i četinara, prelep pogled i izolovanost od okoline. Uz izradu bioekološke osnove vegetacije, doneta je odluka da se deo prisutnog drveća koje je dobilo lošu ocenu vitalnosti ukloni i izvrši proreda. Na ovaj način, kvalitetna, zdrava stabla dobila su više prostora i došla do izražaja, a samim tim oslobođene su i dodatne manje površine za izgradnju novih pomoćnih objekata.

Zelenilo, bazen, trem…

Ovaj ambijent čine dobrodošlica prilaznog dela i platoa, trem, prostor oko otvorenog bazena, zelenilo, skupturalne dizajnirane posude sa biljkama, igra različitih tekstura i popločavanja sa akcentovanim potezima u ljubičastom tartanu, rasveta, više zona pogodnih za ručavanje na otvorenom ili udobno sedenje, brižljivo selektovan vrtni nameštaj, opremanje i detalji.

Velika pažnja posvećena je brižljivoj selekciji biljnih vrsta, opremanja nameštajem, rasvetom i detaljima.

Uz materijale, boje i teksture spoljnjih podova, zidova i različitih elemenata, velika pažnja posvećena je brižljivoj selekciji biljnih vrsta, opremanja nameštajem, rasvetom i detaljima. Vegetacija je tako koncipirana da su formirane osnove od nižeg rastinja i višeg žbunja u obodnim potezima uz vešto korišćenje akcenatovanja luksuznim biljnim primercima poput skulptura – japanski crvenolisni javor, bonsai crnog bora, multistem forme različitih vrsta drveća, džinovski stubasti četinari i baršunasti himalajski bor.

Saznajte više

Više o ovom impresivnom uređenju eksterijera na Fruškoj gori pročitajte na portalu Dizajn enterijera gde možete pogledati i kompletnu fotogaleriju.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *