Svetski projekti

Tržni centar napravljen od 200 transportnih kontejnera

Common Ground je podignut za samo pet meseci korišćenjem samo brodskih kontejnera.

Bilo da ste ljubitelj šopinga ili zanimljive arhitekture, ovaj tržni centar u Seulu svakako će vam biti interesantan. Tržni centar pod imenom Common Ground dizajnirala je korejska firma Urbantainer, a oni su ovaj projekat od 5.300 kvadratnih metara osmislili kao sistem od 200 transportnih kontejnera.

common-ground-01

Common Ground je napravljen kao eksperimentalni projekat sa namerom da se revitalizuje ovaj nedovoljno iskorišćen deo Seula.

 

Pozicioniran u centralnoj četvrti grada Gwangjin, Common Ground je napravljen kao eksperimentalni projekat sa namerom da se revitalizuje ovaj nedovoljno iskorišćen deo prestonice, piše Inhabitat.

Print

Primena transportnih kontejnera znatno je smanjila cenu izgradnje, a obzirom da je montažna trajala je samo pet meseci. Kontejneri su postavlejni u tri nivoa formirajući dve glavne celine centralni hol (Market Hall) i prodavnice (Street Market).

common-ground-03

Market Hall je unutrašnji prostor tržnog centra, dok je Street Market atrijum na otvorenom u kom se održavaju izložbe, performansi a vikendom i bazari.

common-ground-04

Common Ground ima 17 prodavnica, 12 restorana i krovnu terasu na trećem spratu.

common-ground-05

common-ground-05a

U skladu sa nekonvencionalnim dizajnom tržnog centra i zakupci prodajnih prostora su alternativniji. U Common Groundu posetioci neće pronaći robu velikih robnih marki, već će moći da kupuju proizvode novih dizajnera ili manje poznatih brendova.

common-ground-06

common-ground-07

common-ground-08

common-ground-10

Print

Pogledajte kako izgleda studentski dom napravlejn od transportnih kontejnera.

Foto: Urbantainer

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *