Usled trenutne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, režiser Gary Hustwit besplatno objavljuje kolekciju svojih filmova
Aktuelno

Tvorac dokumentaraca o arhitekturi i dizajnu besplatno strimuje svoje filmove

Gery Hustwit na nedeljnom nivou strimuje po jedan dokumentarac koji u toku određene nedelje možete pogledati besplatno.

Usled trenutne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, režiser Gary Hustwit besplatno objavljuje kolekciju svojih filmova, a prvi u nizu bio je Helvetica, koji je mogao da se gleda do 24. marta, te je usledio Objectified, koji ste mogli pogledati do sinoć. Međutim, još uvek niste zakasnili jer je Hustwirt zakazao nove besplatne premijere svojih filmova.

Dizajner Dieter Rams

Usled trenutne situacije, režiser Gary Hustwit besplatno objavljuje kolekciju svojih filmova, a prvi u nizu bio je Helvetica.

Helvetica“ je nezavisni film koji govori o tipografiji, grafičkom dizajnu i globalnoj vizuelnoj kulturi.

Objectified“ je dugometražni film o našem odnosu koji razvijamo prema proizvedenim predmetima, ali i prema ljudima koji ih dizajniraju.

Urbanized“ predstavlja film od dizajniranju gradova, sagledavajući probleme i strategije koje stoje iza urbanog dizajna. U filmu se javljaju i neki od najpoznatijih svetskih arhitekti, urbanista, graditelja ali i političara.

Workplace“ predstavlja projekat koji je izveden za bijenale arhitekture u Veneciji, za 2016. godinu. Ovaj dokumentarac govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kancelarija. Film se bavi izučavanjem načina razmišljanja i kreiranja inovacija koje bi mogle da budu uključene u formiranje budućih kancelarija.

RAMS“ je najnoviji dokumentarac koji govori o legendarnom dizajneru Dieter Ramsu, koji je najpoznatiji po svom radu za kompaniju Braun.

Besplatno tokom promotivnog perioda

Pomenute dokumentarce možete pogledati besplatno tokom promotivnog perioda na sajtu Oh You Pretty Things, ili ih možete iznajmiti preko ponuđenih linkova.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *