Na otvaranju izložbe biće predstavljen i novi broj časopisa „ARHITEKTA“
Dešavanja

U njenim rukama: Sučeljavanja dveju kultura na BINA 2021

Izložba „U njenim rukama“ trajaće u periodu od 25. aprila do 2. maja.

U okviru BINA manifestacije u nedelju 25. aprila posetioci će imati priliku da prisustvuju otvaranju izložbe „U njenim rukama“ čiji će kustos biti arh. Milica Grujić, u organizaciji magazina Arhitekta. Izložba je ujedno i krajnja destinacija šetnje pod imenom „Ona se budi“ u istoj koorganizaciji koju će voditi urednica časopisa Arhitekta dr Marija Cvetinović.

Ovoj inspirativnoj i edukativnoj izložbi posredovaće interaktivni sadržaj u koji će posetioci biti uključeni, ali i doprineti rangiranju najjačem utisku grupa radova koji su ostavili na njih. Za kvalitet selekcije su se potrudili predstavnici šangajske škole RAC Studia koja će predstaviti projektovanje i obrazovanje u arhitekturi kroz žensku perspektivu, dok je odabiru srpskih radova posredovala prof. Grozdana Šišović.

Plakat izložbe

U nedelju 25. aprila posetioci će imati priliku da prisustvuju otvaranju izložbe „U njenim rukama“.

Na otvaranju izložbe biće predstavljen i novi broj časopisa Arhitekta, sa istim nazivom ove celokupne aktivnosti „Ona se budi“, koji je simbolično ovaj broj posvetio ženama u arhitekturi i dizajnu. Podsećamo da je ovo prvi dvojezični časopis iz oblasti arhitekture i dizajna na ovim prostorima koji u tom duhu podstiče interkulturalni dijalog ali i doprinosi jačanju lokalnih arhitektonskih inicijativa.

Šetnja „Ona se budi“

Šetnja  „Ona se budi“, održaće se 25. aprila sa početkom od 10:00 časova, a prijava za šetnju se vrši putem portala BINA.

Početna tačka je projekat Jelisavete Načić, Osnovna škola „Kralj Petar I“ nakon koje će organizovanim transportom pristalice šetnje obići projekat socijalnog stanovanja „Padina“, autorke Natalije Ristanović. Krajnja destinacija je galerija KC Grad  i gore pomenuta izložba „U njenim rukama“.

Istog dana, izložbu „U njenim rukama“, možete direktno posetiti od 13:00 časova u galeriji KC Grad.
Rezervacije se vrše putem sledeće e-mail adrese: [email protected], gde je u prilogu potrebno navesti sledeće podatke: ime, prezime i broj telefona. Izložba će trajati u periodu od 25. aprila do 02. maja.

O Beogradskoj nedelji arhitekture

Edukativna međunarodna manifestacija koja se već šesnaesti put zaredom održava kao Beogradska internacionalna nedelja arhitekture pokušaće da nam pruži odgovore na mnogobrojna pitanjakoja se godinama provlače kroz sve segmente ove profesije, a neka od njih su: kakav je položaj arhitekture u društvu i svetu danas. Više pročitajte ovde.

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *