Zgrada u centru Novog Sada po projektu Lazara Kuzmanova
Domaći projekti

Novo na staro: Kako će izgledati objekat u Pap Pavla 10

Hrabri objekat Erker Inženjeringa smešten je u starom gradskom jezgru Novog Sada.

Spoj moderne arhitekture i kulturno istorijskog nasleđa predstavljao je, kako izazov, tako i inspiraciju za arhitektu Lazara Kuzmanova koji je autor projekta u novosadskoj ulici Pap Pavla 10.

Kao što se vidi iz objavljenih rendera, fasade starih kuća biće zadržane dok će se iznad njih nadviti nova stambena zgrada koju će krasiti savremeno oblikovana fasada. Može se takođe i zapaziti da će ova interpolacija biti iste visine kao i zgrada u Pap Pavla 8.

Interpolacija koja izaziva pažnju

Atrijum sa vrtom

Na parceli od 3.400 kvadratna metra prostiraće se objekat atrijumskog uređenja sa vrtom u dvorištu parcele. Većina stanova biće orijentisana ka zelenilu u dvorištu zgrade što će omogućiti mir i tišinu iako je u pitanju prometna ulica.

Poput dosadašnjih Erkerovih zgrada, i ova će biti građena u Zelenom konceptu stanovanja pa će se tako pored zelenog vrta u dvorištu objekta, graditi i zeleni krov. Parking za svaki stan je obezbeđen u suterenu objekta.

Početak gradnje planiran je za jesen 2021.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

5 komentara

 1. Zoran

  Smaknuti raster, i to je to, kobajagi moderno?
  Hajd malo i nesto drugacije, meni dojadilo. kakva teska kutija. Za tu ulicu i preteska!!
  Nekada ne znam prosto sta da napisem kao komentar, ali tera me da kazem:
  Ne svidja mi se(!!!) ni sa strucne niti sa strane osobe koja voli tu ulicu…
  ….ode mas’ u propas’

 2. Komsha

  Brutalno dobro izgleda

 3. Glisha

  Šta reći kada smo došli do toga da se to što će se objekat visinski uklopiti sa kontekstom predstavlja kao neka extra, neverovatna karakteristika. Inače, projekat je interesantan, mislim da će oplemeniti ovu ulicu i nadamo se zadati smer što se tiče kvaliteta arhitekture u kom će se razvoj ove ulice nastaviti.

 4. u rasejanju

  vid, vid ti novosadjane. konacno iskorak

 5. Dule

  Nadam se da neće biti kao Pupinova palata. Viđao sam ovakve adaptacije u Jerevanu, i mnogo lepo izgledaju kad se odrade kako treba. Mnogo bolje rešenje za jednospratnice u strogom centru od pukog rušenja i građenja demituša.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *