Aktuelno, Novi objekti, Video

U Novom Beogradu planiraju rotirajući neboder visok 480 metara

U Novom Beogradu, na lokaciji koja još uvek nije određena, mogla bi u skorije vreme početi izgradnja neverovatne građevine visine 480 metara.

Reč je o rotirajućem tornju sa 80 spratova, od kojih će većina biti namenjena stanovanju.

Rotirajući toranj, mogao bi uskoro da „nikne“ ukoliko predstavnici opštine uspeju da se dogovore oko lokacije i papira za izgradnju sa zainteresovanim ulagačem,  holandskom firmom „Vital Estates“.

Danas je potpisan memorandum o saradnji sa ovom kompanijom i u narednom peruodu trebalo bi očekivati početak pregovora.

Na konferenciji za medije, koja je ovim povodom održana u prostorijama opštine Novi Beograd, novinarima je saopšteno više detalja oko funkcionalnosti tornja.

Do 20 sprata biće izgrađene banke, poslovni prostori, prodavnice, dok će preostalih 60 spratova biti namenjeno budućim stanarima. Zanimljivo je da će svaki sprat moći, po želji vlasnika, da se okreće, odnosno rotira oko tornja.

Tako će vlasnici ujutru moći da imaju pogled na Kalemegdan, preko dana na Zemun, a uveče na neko samo njima znano mesto.

Svaki sprat će imati po tri ekskluzivna apartmana, sa parking mestom i drugim pogodnostima, a u okviru tornja biće instaliran i lift koji će prevoziti kako stanovnike, tako i automobile potencijalnih vlasnika apartmana.

O početku gradnje i ceni projekta ovog „mini grada“ nije bilo reči.

Opština Novi Beograd treba da obezbedi dobru lokaciju, olakšice prilikom izdavanja potrebnih dozvola, dok će firma „Vital Estates“ snositi celokupne troškove gradnje.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

3 komentara

  1. Igor Conic

    Spajdermenu barem nece biti dosadno u Beogradu…

  2. Dragana

    Ovo je impresivna arhitektonska zamisao, mislilo se na sve ono što je savremenom čoveku potrebno za komforan život. Ineresuje me samo, da li će statičari, mašinci, električari, mehaničari… dakle svi oni koji su isto tako važni da bi ovaj objekat funkcionisao onako kako je arhitekta osmislio, biti na nivou, ne baš jednostavnog zadatka… Da posle nebi došlo do nepredviđenih situacija, a znamo da je kod nas to postalo već uobičajeno… Animacija je fenomenalna!

  3. Pop ušimi

    Kad ce da praveee breee

Ostavite odgovor

Obavezna polja *