Nameštaj i oprema

Uređenje potkrovlja: Badža kao kutak za opuštanje

Vašu maštu rasplamsaćemo primerom jednostavne i povoljne transformacije badže koju ćete zasigurno poželeti i u svom domu.

Često se preporučuje da prostor ispod kosine a pored prozora iskoristite za kreiranje kutka za opuštanje ali retko gde možete saznati kako to da izvedete. U sledećem primeru u prostor badže ugrađena je udobna sofa izvedena po meri, postavljeni su jastuci, baldahin i brojni papirni lusteri koji doprinose ušuškanoj atmosferi.

Na slikama ispod pogledajte kako je prostor izgledao „pre“ i „posle“ izvođenja ovih radova.

Korak po korak

Orijentaciono vreme koje će vam biti potrebno da napravite sličan kutak je nedelju dana i biće vam potrebno oko 170 evra.

1. Prostor ispod sofe možete iskoristit za skladištenje. Zbog toga su u dnu sofe postavljena pregrade kojima se prilazi podizanjem gornje ploče koja je povezana šarkama za bazu. Na prednjem delu konstrukcije su izvedene dve otvorene police.

2. Preko šperploče je postavljen tanki sunđer u dimenzijama kreveta sa navlakom koja se može skidati radi lakšeg održavanja.

3. Na plafonu su okačeni papirni lusteri. Cena jednog lustera je oko 5 evra i može se pronaći u salonima Ikea.

4. Grupišite veliki broj lustera koji će dati zanimljiv efekat kada se svetla upale.

5. Na ulaz u vaš poseban kutak postavite baldahin od prirodnog materijala: lana ili pamuka. Tkaninu učvrstite za plafon sa dve ili tri nitne po strani.

Na kraju vaše potkrovlje će izgledati ušuškano i vrlo privlačno za odmor i uživanje.

 (designsponge.com)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *