Uređenje potkrovlja veliki je izazov za arhitekte. Veliki svetli prostor, kosine i otvorena krovna konstrukcija otvaraju bezbroj mogućnosti za interesantna enterijerska rešenja.

Prikazujemo vam tri različita rešenja uređenja luksuznih apartmana i analiziramo elemente sa kojima su postignuti ovi neverovatni izgledi.

Krećemo!

Potkrovlje 1.

Visoki plafon, grvene grede i beli zidovi su najupečatljivije karakteristike ovoga luksuznog stana u potkrovlju. Visina potkrovlja dopušta da se u dnevnoj sobi, uz policu za knjige, ugradi galerija na koju je smešten radni prostor vlasnika.

Krovni prozori unose veliku količinu prirodne svetlosti sa kojom prostor deluje osunčano i prijatno. Bela boja sa pojedinim šarenim detaljima kao što su fotelje ili tapeta u dečijoj sobi doprinose intersantnom i luksuznom izgledu ovoga potkrovlja.

Potkrovlje 2.

Jednostavnost bez suvišnih detalja je najbolji način da se opišu karakteristije ovog potkrovlja. Kuhinja je izvedena sa potpuno ugrađenim električnim elementima i jednostavnim furniranim frontovima oštrih linija. Beli zidovi bez detalja i nameštaj jednostavnih formi čije ovaj prostor modernim.

Potkrovlje 3.

Ovaj apartman poseduje centralno postavljen kamin, drvene grede prirodne boje i belu boju zidova. Jedna od prednosti potkrovlja jeste mogućnost naknadnog instaliranja kaminskog dimnjaka na mesto koje vi želite. Ovo nije moguće na ostalim etažama iznad kojih postoje apartmani drugih vlasnika.