Enterijeri

Dečija soba s krevetom u obliku kućice

Centralna pozicija ove sobice je krevet koji je dizajniran tako da detetu razigra maštu.

Dečije sobe ne bi trebalo samo da su samo funkcionalne, već i dekorativne kako bi bile u skladu s potrebama mališana. Ponekad je teško sjediniti funkcionalnost s dečijim željama pa je zato bilo izazov uraditi enterijer sobe od samo 7 kvadrata. Ona je podeljena u tri zone, a najveći deo predviđen je za igru s obzirom na to da je dečija soba rađena za devojčicu od tri godine.

Sklopiva vrata izgledaju kao fasada dok garnišna ima ulogu krova zamišljene kućice.

 

Najupadljiviji element sobe upravo je masivan krevet koji se proteže širinom sobe. Kako je želja investitora bila da se on napravi u obliku kućice, to je postignuto tako što su napravljena sklopiva vrata koja izgledaju kao fasada dok garnišna ima ulogu krova zamišljene kućice. Sav nameštaj rađen je po meri od medijapana.

Prednji deo kreveta urađen je u policama, koji su ujedno i čela fioka koje se nalazi ispod kreveta. Uzglavlje kreveta je tapacirano u belu eko kožu dok su dekorativni jastuci dali posebnu notu celom ambijentu.

Polica sa zečijim ušima ima i funkciju radnog stola.

Kako bi se soba vizuelno povećala, kombinovane su tapete različitih boja i tekstura. Tapete na plafonu takođe doprinose da prostor izgleda mnogo veće nego što jeste.

Za šarene snove

Osećaj dubine dobio se i dekoracijama na zidu, oblacima i zvezdama od medijapana, folijom na zidu. Tapacirani krugovi ujedno su i vešalice na zidu koje je dizajnirala Sonja Jovanović koja potpisuje enterijer ove dečije sobe. Tu je i veliki natpis „dream“ koji igra značajnu dekorativnu ulogu na zidu.

Deo za igru pozicioniran je u centru sobe, dok su džakovi s igračkama smešteni ispod polica kako ne bi nepotrebno zauzimali prostor.

Foto: Predrag Uzelac

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *