Arhitektura

Vanvremenski Luj Viton bungalov iz 1934. godine

Šarlot Perian, jedna od najuticajnijih dizajnerki i arhitekata 20. veka, projektovala je 1934. bungalov pod nazivom “kuća na obali”.

Zamišljen kao cenom pristupačno mesto za odmor, projekat je te godine zauzeo drugo mesto na arhitektonskom konkursu ali zbog nekih poteškoća sagrađen je tek nedavno. Ironično, iako je u početku bio zamišljen kao projekat za odmor pristupačan običnom čovjku, na kraju je ostvaren zahvaljujući luksuznom brendu Luj Viton.

Kreativna direktrka u Luj Vitonu, Žulie de Libran, bila je inspirisana radom Šarlote Perian pri kreiranju kolekcije za proleće/leto 2014. pa je sarađivala s Šarlotinom porodicom kako bi ovaj bungalov od dvodimenzionalne skice postao pravi objekat, piše D&D.

luj-viton-bungalov-01

Bungalov je uređen po originalnim skicama, a najviše su zastupljeni prirodni materijali, prvenstveno drvo. Ležaljke na terasi i stolice u enterijeru takođe su originalnog dizajna. Uprkos modernom izgledu i naglašenom minimalizmu, kod ovog bungalova postignuta je toplina i udobnost kućice za odmor, što pokazuje kako je Šarlot Perian sa svojim arhitektonskim rešenjima bila dosta ispred svog vremena.

luj-viton-bungalov-02 luj-viton-bungalov-03 luj-viton-bungalov-04 luj-viton-bungalov-05 luj-viton-bungalov-06 luj-viton-bungalov-07 luj-viton-bungalov-08 luj-viton-bungalov-09 luj-viton-bungalov-10

Pogledajte Luj Vitonov paviljon na Crvenom trgu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *