Dešavanja

Veb portal za investitore sa GIS-om

Na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući predstavljen je projekat Grada Novog Sada „Veb portal za investitore sa GIS-om” koji je podržan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji u okviru programa Exchange 3 koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

– Za Novi Sad je značajno što smo zahvaljujući sredstvima koje smo dobili od Evropske unije obezbedili građanima da dođu do relevantne i pravovremene informacije. Važno je što smo postali deo projekta koji je značajan kako za predstavnike lokalne privrede i građane, tako i investitore koji će moći na efikasniji način da dođu do saznanja o gradskim lokacijama namenjenim za prodaju, kao i do informacija o mogućnostima gradnje na određenim lokacijama, procedurama za dobijanje građevinske dozvole. Cilj nam je da sve informacije lako budu dostupne na jednom mestu i da svima olakšamo proceduru – rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Menadžer projekta i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada Zoran Ivošević istakao je u prezentaciji projekta čija je ukupna vrednost oko 292 hiljade eura, da je on postavljen na prvo mesto u planu prioritizacije Strategije privrednog razvoja Grada Novog Sada, a da je rok za njegovu realizaciju 15 meseci.

Predstavnik Republičkog geodetskog zavoda Saša Đurović pohvalio je dosadašnju saradnju sa Gradom Novim Sadom i rekao da će se ona nastaviti i po završetku projekta, a u ime SKGO obratila se i menadžer programa Exchange 3 Irina Slavković.
– Ovaj projekat ima za cilj da se poboljšava rad u gradskim institucijama, a za potrebe krajnjeg korisnika. Važno je što je Novi Sad kao urbana sredina prepoznao uvođenje GIS-a kao svoj prioritet u oblasti prostornog planiranja, jer njime svi napori Grada da poboljša kvalitet usluga na tom polju dobijaju svoju punu funkciju. – rekla je menadžer programa Exchange 3 Stalne konferencije gradova i opština Irina Slavković.

Prema propozicijama konkursa, Grad Novi Sad izabrao je Grad Suboticu za partnera na ovom projektu, koji će prenošenjem svojih iskustava iz ove oblasti, doprineti njegovoj boljoj realizaciji. Tom prilikom, projektni menadžer iz Subotice Jadranka Stantić kao član projektnog tima održala je kratku prezentaciju o znanju i iskustvima u upravljanju GIS sistemom.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *