West 65
Novi objekti

West 65: Najviša zgrada u Beogradu

Kompanija „PSP-Farman Holding“ započela je izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa od 160.000 metara kvadratnih, koji će biti najviša građevina u Beogradu, najavljući da će Blok 65 za pet godina biti novi centar Novog Beograda.

Kompleks pod nazivom „West 65“ će biti kao novi, mali, grad na Novom Beogradu, koji će se prostirati na tri hektara, a prema prospektu „Farmana“ na uglu ulice Omaldinskih brigada i trase unutrašenjeg magistralnog prstena biće izgrađena kula sa poslovnim prostorom i hotelskim apartmanima, koja će biti visoka čak 146 metara.

U izgradnji kompleksa se koriste inovativna ekološka rešenja, a ceo projekat je vredan 160 miliona evra, saopštili su predstavnici kompanije.

Predsednik kompanije „PSP-Farman Holding“ Branislav Grujić rekao je da će „West 65“ ispunjavati sve svetske standarde i po svim elementima biti tehnološki najnapredniji objekat koji se trenutno gradi u Beogradu.

Grujić je rekao da će objekti biti energetski efikasni i da će po konceptu stanovanja svojim žiteljima pružati mnogo više navodeći da je planirana izgradnja oko 106.000 kvadrata iznad zemlje i pedeset i nešto hiljada ispod.

„Bez obzira što je ovo jedno od najtežih vremena za biznis koje pamtim, ipak smo počeli sa radovima, jer nemamo drugog izlaza“, naglasio je Grujić dodajući da su na lokaciji za gradnju započeti pripremni radovi i da bi u novembru trebalo da bude završena betonska konstrukcija objekta i deo fasade.

Planirana je izgradnja ukupno 514 modernih stanova i 100 lokala, a stanarima će, prema rečima Grujića, sve biti na dohvat ruke.

Menadžer prodaje stanova u budućem kompleksu „West 65“ Danilo Danilović je kazao Tanjugu da će to zdanje imati 11 stambenih jedinica, pešačke zone kao u Knez Mihailovoj ulici, šoping mol i poslovnu kulu.

Započeti su pripremni radovi za izgradnju tri stambene lamele sa više od 150 stanova koji bi trebalo da budu završeni i useljeni do kraja juna 2012. godine, rekao je Danilović.

Ceo stambeni deo kompleksa će, prema njegovim rečima, biti gotov u periodu od tri godine, a poslovni deo zdanja, sa kulom i trgovinskim centrom, u narednih pet godina.

Za grejanje stambenih jedinica koristiće se gas i podzemne, termalne, vode čime će se praviti velike uštede energije, od 30 do 40 odsto u odnosu na stanove sa centralni grejanjem, napomenuo je Danilović.

On je kazao da je postoji veliko interesovanje za te stanove bez obzira na krizu koja je prisutna na domaćem tržištu nekretnina, koje se polako oporavlja.

U Beogradu ima dosta neprodatih stanova, ali i manjak kvalitetnih stambenih jednica koje su moderno koncipirane, pa je velika potražnja za kvalitetnim stanovima jer ih skoro i da nema, istakao je Danilović.

Svake sedmice se, kako je rekao, potpiše najmanje jedan ugovor o kupovini stana i sve to se završi za oko15 minuta, jer sudski overitelji dolaze u „Farman“ i kupci ne moraju da idu u zgradu suda.

Koliko će koštati kvadrat?

Potencijalni kupci mogu da vide gotov i potpuno opremljen stan, čiji kvadrat trenutno, u promotivnom periodu, košta 1.850 evra sa PDV – om, ukoliko se izvrši celokupna uplata.

Druga opcija je plaćanje u tri rate u periodu od šest meseci odnosno prodaja nepokretnosti pre kupovine stana, kada se plaća 30 odsto učesća odmah, 35 odsto kroz tri meseca i 35 kroz tri meseca po ceni kvadrata od 1.890 evra.

Treća opcija je ako dajete 15 odsto ucesća, a ostatak po tehničkom prijemu i tada je cena 1.970 evra po metru kvadratnom, kazao je Danilović.

(Tanjug)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. dejan

  A ta kula je poslovnjak ili stambenjak?

 2. Milan

  Mnogo para zaradjuje on ovde. Njega kvadrat košta 1.000 e jer 160.000.000 e podeli sa 160.000 kvadrata, a prodaje ih po 1.850 unapred plaćanje to jest daš mu lovu sa tvojim kešom zida i ostane mu 850e zarada x 160.000 kvadrata = 136.000.000 e to znači da može posle sebi da napravi jednu zgradu sa 136.000 kvadrata koju moze da proda za koju može da proda za 258.000.000 e što znači sad kupci mu daju keš sa kojim zida ne košta ga ništa, i on ne diže ništa teže od olovke i telefona, da bi mu ostalo keša da sazida zgradu sa kojom dobije 258.000.000 eura a kuka e kriza mu je, koga folia.

  1. Lošmi

   Pa majstore možeš i ti sa olovkom i telefonom da ozidaš neki soliter i obrneš milione , šta čekaš ?

Ostavite odgovor

Obavezna polja *