Aktuelno

Zasijalo Kapetan Mišino zdanje

Sinoć je pušteno u rad dekorativno osvetljenje zgrade Kapetan Mišinog zdanja čime je ovaj objekat postao još jedan od ukrasa u noćnoj panorami Beograda.

Puštanju u rad osvetljenja prisustvovali su Petar Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove, Marko Stojanović, direktor gradske Uprave za energetiku, Petko Šišović, direktor JKP „Javno osvetljenje“, i Branislava Marković, glavni inženjer ovog gradskog preduzeća.

Marko Stojanović, direktor Uprave za energetiku Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, rekao je da osvetljavanje zgrade Kapetan Mišinog zdanja još jedan od projekata koji je grad Beograd realizovao u nastojanju da ulepša najznačajnije gradske građevine.

– Sledi nastavak osvetljavanja objekata u centru grada, naročito oko Knez Mihailove ulice. Pored rekonstrukcije osvetljenja same ulice Kneza Mihaila, uskoro će dekorativno biti osvetljena Kolarčeva ulica, Igumanova palata, Biblioteka grada Beograda i Dom vojske Srbije, a u saradnji sa „General Electric“ postigli smo i dogovor od donaciji kojim će se dekorativno osvetliti Studentski park. Osvetljavanjem Kapetan Mišinog zdanja želeli smo da i u noćnom izdanju istaknemo sve vrednosti ovog objekta, a u svemu ovome primenjena je najnovija tehnologija LED svetiljki, koje pored raskošnog svetlosnog efekta imaju i mali utrošak električne energije, što i troškove održavanja čini daleko manjim – rekao je Marko Stojanović.

Branislava Marković, direktorka sektora „Inženjering“ u JKP „Javno osvetljenje“, koje je izvodilo radove, rekla je da su radovi obavljeni u vrlo kratkom vremenskom roku.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

Ostavite odgovor

Obavezna polja *