Planirana zgrada na adresi Prešernova 23; Vizuelizacija: Gavrilović Konsalting
Novi objekti

U Prešernovoj na Voždovcu u planu zgrada sa 23 stana i 12 poslovnih apartmana

Snajper d.o.o. iz Beograda planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa lokalima u prizemlju i 30 parking meta smeštenih u dve podzemne etaže. 

Beogradska opština Voždovac mogla bi uskoro da dobije novi stambeno-poslovni objekat u Ulici Prešernovoj br. 23, a za čiju izgradnju je izrađen urbanistički projekat koji se do 30. avgusta nalazi na javnom uvidu.

Investitor je beogradsko preduzeće Snajper d.o.o., nosilac izrade projekta, te ujedno autor arhitekture i projektant je firma Gavrilović Konsalting iz Beograda, dok je kao odgovorni projektant potpisana Ana Nešić, dia.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Šira situacija

Ukupno 36 mesta za parkiranje

Novoplanirani stambeni objekat je po karakteru dvostrano uzidan, spratnosti 2Po+P+7+Ps, a građevinska parcela je površine 611 m2.

Ukupna bruto površina svih etaža po SRPS-u je 3.355 m², od čega na nadzeme etaža otpada 2.400 m², a na podzemne preostalih 955 m².

Prema projektu, objekat sadrži 23 stambene jedinice, 3 lokala, 12 poslovnih apartmana i ukupno 36 mesta za parkiranje.

Položaj objekta u bloku; Vizuelizacija: Gavrilović Konsalting

Na prvom i drugom spratu projektovani su poslovni apartmani, a na spratovima od trećeg do povučenog 23 stambene jedinice.

Direktan pristup i ulaz u objekat mogući su sa saobraćajnice Prešernova, a potrebe za parkiranjem rešene su na slobodnom delu parcele i u dvoetažnoj podzemnoj garaži.

U prizemlju objekta sa galerijom projektovani su lokali, dok su na parceli obezbeđeni pešački i kolski pristupi objektu.

Na prvom i drugom spratu projektovani su poslovni apartmani, a na spratovima od trećeg do povučenog sprata projektovane su 23 stambene jedinice različitih struktura.

Na parceli su obezbeđeni pešački i kolski pristupi objektu; Vizuelizacija: Gavrilović Konsalting

Zasebni ulazi u poslovni prostor

Objekat ima zaseban ulaz u podzemnu garažu auto-liftom i zasebne ulaze u stepenišne vertikale ka stanovima, kao i zasebne ulaze u poslovni prostor.

Ulaz u stambeni deo objekta formiran je sa bočne strane, dok je ulaz u poslovni deo objekta, odnosno poslovne apartmane na prvom spratu, formiran sa zadnje strane objekta.

U dve podzemne etaže smešteno je 30 parking mesta – 13 na etaži -1 i 17 na etaži -2, dok je na slobodom delu parcele, iza samog objekta, predviđen parking prostor za još šest vozila.

Grafički prilozi

Situacija sa osnovom prizemlja
Situacija sa osnovom prizemlja
Osnova podruma -2
Osnova podruma -2
Osnova prvog sprata
Osnova prvog sprata
Osnova povučenog sprata
Osnova povučenog sprata
Presek 1-1
Presek 1-1
Presek 2-2
Presek 2-2

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. miki

  dal je moguće da se neko zove snajper hahahahah…. o bože

 2. Milan

  Verujem da nisam jedini koji se zapitao zbog kog kvaliteta je ovaj projekat prikazan?

  1. Igor Conić

   Zato što je javni uvid u pitanju pa možete da reagujete ako vam se nešto ne sviđa.

 3. Istina

  Klasična grobnica-parižanka. Ne razumem čemu više ovakve zgrade kada izgledaju kao da nisu prošle pored arhitektonskih studija. O zelenoj površini više ne vredi trošiti reči.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *