Projektovani objekat se sastoji iz dve lamele; render: Falcon Group
Novi objekti

Na mestu tri kuće na Vračaru planirana zgrada sa 50 stanova

Brixwell Investment planira izgradnju objekta od dve lamele, sa dve podzemne i sedam nadzemnih etaža, a u delu prizemlja našla bi se i dva lokala.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove pri Gradskoj upravi Grada Beograda oglasio je javnu prezentaciju Urbanističkog projekta za izgradnju stambeno-poslovnog objekta spratnosti 2Po+P+5+Ps u Lozničkoj ulici na brojevima 7, 9 i 11.

Nosilac izrade projekta je beogradsko preduzeće „Falcon group“, koje je zahtev za potvrđivanje podnelo u ime investitora „Brixwell Investment“, takođe iz Beograda.

Predmetna lokacija nalazi se u mirnom kraju Vračara, u ulici koja je jednosmerna i nije previše frekventna, a prema projektu, tri katastarske parcele trebalo bi da se spoje u jednu – površine 19 ari i 79 kvadratnih metara (1.979,00 m2).

Bruto razvijena građevinska površina budućeg objekta planirana je da iznosi 11.417 kvadratnih metara.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Tri parcele spojiće se u jednu; foto: Google Maps

U dve lamele 50 stambenih jedinica

Projektovani objekat se sastoji iz dve lamele – lamele A i lamele B koje se sastoje od dve podzemne i sedam nadzemnih etaža.

U delu prizemlja objekta koji izlazi na ulicu su smeštena dva lokala kojima se direktno pristupa sa istočne strane, preko predbašte objekta.

U drugom delu prizemlja, na prvom, drugom, trećem, četvrtom, petom i povučenom spratu se nalazi ukupno 50 stambenih jedinica (25 stanova u lameli A, 25 stanova u lameli B).

Stanovi su dvosobni, trosobni i četvorosobni, dok su stambeni ulazi u objekat razdvojeni za lamelu A i lamelu B, i pristupa im se sa ulične strane objekta preko predbašte.

Osnova objekta

30 + 33 mesta za parkiranje

U podrumskoj etaži je smeštena garaža sa 63 parking mesta i 7 tehničkih prostorija, kojoj se pristupa putem delimično natkrivene grejane rampe sa kolskom vezom između podzemnih etaža.

Parkiranje na prvoj podzemnoj etaži se sastoji od 30 parking mesta, od čega je 26 upravnih i 4 mesta za osobe sa posebnim potrebama. Parkiranje na drugoj podzemnoj etaži se sastoji od 33 parking mesta, od čega je jedno upravno i 16 duplih (tip Wohr parking platforma 340).

Kolski i pešački pristup zgradi omogućen je direktno iz jednosmerne Lozničke ulice.

Kolski i pešački pristup direktno iz Lozničke ulice; foto: Falcon Group

Na javnom uvidu do 17. decembra

Javna prezentacija obaviće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda. Zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije da izvrše uvid u urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove do 17. decembra 2021. godine.

Grafički prilozi

Osnova objekta
Osnova objekta

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

8 komentara

 1. Beograđanka

  U šta se gradnja.rs pretvara i od kad podržava isključivo investitorska rešenja van svih pravila struke? Loznička je jedna mala, jednosmerna, tiha ulica, sa kućama i nižim zgradama, koju će ova grdosija od 6 etaža bespovratno uništiti. 3 podzemne etaže… što li se urušavaju objekti po Vračaru?

  1. Igor Conić

   Nije ovo podrška rešenju već obaveštenje za javnost da je u toku javni uvid gde građani i beograđanke mogu da daju svoje primedbe ako im je nešto problematično.

   1. Beograđanka

    Hvala na odgovoru, ali onda umesto samo opisa može da se napiše nešto i iz kritičkog stručnog ugla. Ovako više deluje kao reklama. Spratnost je kriminalna za ovaj profil ulice, stanovi su upitnog kvaliteta, kao i svetlarnik ka kom su otvorene spavaće sobe.

   2. Boban

    Tako je, sasvim je jasno u tekstu napisano o čemu se radi… Ali ko će to sad čitati, pregledaju se slike i donosi se zaključak na bazi trenutnog raspoloženja :-). Ja Vas baš molim da nastavite da obaveštavate javnost na ovaj način, meni je baš interesantno.

 2. XY

  Majko mila, dokle ide pohlepa investiora…
  Ovakva resenja bi trebalo da objavljujete u nekoj drugoj rubrici

 3. z

  Pod hitno napraviti rubriku „Nepozeljno“ ili „nestrucno“

 4. Zoran

  hahahaha, kakva je to rezonatorska kutija. Bice tu bome svasta da se cuje, i nocu i danju.
  Neverujem… 🙂

 5. Vesna

  Na Vračaru je već mrak od prenatpanosti, divlje izgradnje, urbanističkog haosa!! Sad su prešli na poharu Dorćola!! Ovo je jezivo.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *