Spratnost planiranog objekta je Po+P+8; Render: Gold Spes
Novi objekti

U Zrenjaninu planiran stambeno-poslovni kompleks sa pogledom na jezero

Investitor iz Zemuna u gradu na Begeju planira izgradnju četiri osmospratne lamele sa 384 stana, osam lokala i parkom površine 770 kvadratnih metara.

Odeljenje za urbanizam pri Gradskoj upravi Zrenjanina objavilo je javni poziv za prezentaciju projekta urbanističko-arhitektonske razrade lokacije za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa višeporodičnog stanovanja sa četiri lamele u Ulici Brigadira Ristića.

Investitor kompleksa koji bi trebalo da bude izgrađen u četiri faze je kompanija “Lake City” d.o.o. iz Zemuna, idejno arhitektonsko rešenje potpisuje beogradski biro “Gold Spes“, dok je posao glavnog projektanta poveren Milici Pavić mast. inž. arh.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Idejno arhitektonsko rešenje potpisuje beogradski biro “Gold Spes“; Render: Gold Spes

Naglašavanje pogleda ka jezeru

Izgradnja objekta planirana je na potezu između naselja Mala Amerika i Ulice Brigadira Ristića, na dve katastarske parcele ukupne površine 5.939,51 m².

Objekat ukupne BGRP 36.607.01 m2 formiran je kao slobodnostojeći na parceli, sastoji se od 4 lamele koje funkcionišu kao nezavisne celine.

Objekat je volumetrijski jednostavne forme, lamele su postavljene po principu poluotvorenog atrijuma, sa jasnim konceptom naglašavanja pogleda ka jezeru i otvaranjem unutrašnjosti bloka ka jezeru.

Sve fasade su ravnopravno tretirane, a u oblikovanju i materijalizaciji su rešene tako da vizuelno jasno razdvoje funkcije poslovnog i stambenog dela.

Na osam etaža planirane su 384 stambene jedinice; Render: Gold Spes

U središnjem delu bloka, između lamela, projektovan je prostrani park na 770 m².

Kada je struktura u pitanju, planirani kompleks bi imao podrum u kojem je smeštena podzemna garaža, kao i parking za bicikle.

Na osam etaža planirane su 384 stambene jedinice, dok je u središnjem delu bloka, između lamela, projektovan prostrani park na 770 m².

U prizemlju objekta nalazi se 8 lokala namenjenih za poslovni prostor različitih komercijalnih sadržaja – dva restorana sa pogledom na jezero, supermarket, apoteka, kladionica itd.

Planirana spratnost objekta je Po+P+8,  a planirana visina je 30,00 metara do kote venca objekta.

Kolski i pešački pristup

Kolski pristup lokaciji planiran je sa novoplanirane tercijarne ulice – produžetka Ulice Žarka Zrenjanina, koja treba da bude izgrađena duž jezera, a uz ulicu se proteže šetalište i biciklistička staza.

Na istočnoj strani lokacije predviđena je dvosmerna interna saobraćajnica širine 6,00 m iz koje se ostvaruje pristup podzemnoj garaži, preko dve kolske rampe. Uz saobraćajnicu, sa strane objekta planiran je trotoar.

Pešački pristup parceli je omogućen na više mesta, a kao glavni pešački pristup tretira se pešački pristup sa južne strane parcele, tj. sa šetališta koje se pruža duž jezera.

Iz ulice Brigadira Ristićа predviđenа su tri manja pešačka pristupa, kako bi blok bio što otvoreniji i pristupačniji i kako bi se preko njega ostvarila veza između ulice Brigadira Ristića i buduće ulice Žarka Zrenjanina.

Pešački pristup parceli je omogućen na više mesta; Render: Gold Spes

Na rampama je predviđeno postavljanje grejača za otapanje snega i leda u sloju mršavog betona.

Za potrebe mirujućeg saobraćaja predviđeno je parkiranje u podzemnoj garaži bruto površine 5 477.58 m² ispod čitave parcele.

Garaža spada u kategoriju velikih garaža, ima ukupno 6 ulaza/izlaza koji je povezuju sa stambenim delom objekta i dve kolske rampe širine 6.00m i nagiba 12%.

Na rampama je predviđeno postavljanje grejača za otapanje snega i leda u sloju mršavog betona, s obzirom na to da se rampa nalazi na otvorenom.

U podzemnoj garaži je ostvareno 212 parking mesta od kojih je 5% – 11 parking mesta namenjeno za parkiranje osoba sa invaliditetom.

Render: Gold Spes

Zelene i slobodne površine

Slobodne površine namenjene pešačkoj komunikaciji se uređuju tako što se vrši popločavanje kamenim pločama visokog kvaliteta.

Planirano je podizanje travnjaka sa sadnjom ukrasnog cveća i tuja u propisanom sloju humusa, kao i primena žardinjera i kaseta za odgovarajuće sadnice.

Na ostalim površinama, gde je zelenilo u direktnom kontaktu sa tlom, planiran je zasad većeg rastinja.

Kompletnu dokumentaciju urbanističkog projekta možete preuzeti na ovom linku.

Grafički prilozi

Foto-galerija

Spratnost planiranog objekta je Po+P+8; Render: Gold Spes
Spratnost planiranog objekta je Po+P+8; Render: Gold Spes

Renderi: Gold Spes

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

4 komentara

 1. Arhitektica

  Zasto bi se u malom gradu gradile zgrade kao u Beogradu? Yar nije prednost zivota u takvoj sredini prostor, manje dimenzije, ne-prenatrpanost za kojim neka potrebe niti razloga?

 2. miki

  meni je ovo katastrofa! kao kad boing 797 iz emirata sleti u belegiš i parkira se pored dunava, a kamile nikad nisu videle toliku vodu pa šokirane ne znaju gde će ?!

 3. Zoran

  malo i fabrika guma, malo sto nemaju pitku vodu, Zrenjanjin sada opseda i zauzima im prostor i ovakvi neadekvatnoi gradjevinski poduhvati.
  Nema tome kraja, tek se zahuktava atak na srednjebanatsku regiju.

 4. Zdravko

  Zrenjanin na vodi… Zrenjanin bez vode…Šta očekivati, od ovih što ga vode???

Ostavite odgovor

Obavezna polja *