Softver

10 najboljih WordPress tema za arhitekte

Bez obzira na to pravite li portfolio vaših najboljih radova ili novi sajt vašeg studija, ono što vam sigurno treba je prikladna i privlačna platforma na kojoj ćete ga prezentovati. 

Srećom, kao jedan od najpopularnijih sistema za organizaciju sadržaja, WordPress ima bogat izbor tema pravljenih za arhitekte i dizajnere. Njihova glavna prednost leži u tome što su obično vrlo jednostavne za korišćenje i modifikaciju, te skoro svako uz malo truda može da ih prilagodi sopstvenim potrebama. Ovde ćemo predstaviti neke od njih.

1. Inteco – siguran izbor

Inteco prati klasičnu WordPess formu sa menijem izloženim u horizontalnoj liniji na vrhu stranice. Naslovna fotografija zauzima većinu naslovne stranice, dok se kategorije nižu ispod nje. U pitanju je sajt na kakav je većina korisnika navikla i, samim tim, predstavlja vrlo siguran izbor.

Tema se može kupiti za 59 dolara

 

2. Infinite – za ljubitelje crno-belih fotografija

Infinite je isto vrlo klasična, ali stilski ipak hrabrija tema. Zbog specifičnog izgleda, predlaže se korisnicima koji preferiraju da svoje radove predstavljaju u crno-beloj varijanti, u full-screen modu. Prilagodljiva je različitim zahtevima i njena osnovna varijanta dolazi sa čak 20 demo verzija.

Cena: 60 dolara

3. Mies – za efektno skrolovanje

Efektna i jednostavna tema koja se obraća istovremeno onim tradicionalnijim i onim naprednijim korisnicima. Prati je i efektan font, zbog čega može biti zgodna za prezentaciju savremenih projekata jarkih boja i upečatljivog dizajna. Zgodno je a sadrži i opciju skrolovanja sa paralaksnim efektom.

Tema košta 75 dolara

4. Kalium – elegancija u prvom planu

U pitanju je verovatno najelegantnija tema na ovoj listi namenjena korisnicima prefinjenog ukusa. Doduše, u ovu temu je moguće ubaciti samo malu količinu teksta, zbog čega je odlična u formi portfolija, ali manje zgodna za poslovne prezentacije. Jedna od njenih demo verzija namenjena je baš arhitektama.

Tema Kalium košta 75 dolara

5. Architekt – za ljubitelje slajdova

Odlična one-slide tema koja izgleda podjednako efektna na desktopu, koliko i na mobilnom telefonu. Kroz radove se prelazi skrolovanjem ka dole, a može da ih prati i kratak tekst. Bogata je animacijama i ostalim dodacima, zbog čega deluje vrlo impresivno.

Cena: 49 dolara

6. Oshine – jednostavnost u prvom planu

Oshine je izuzetno jednostavna tema koja najbolje izgleda kada je prate fotografije završenih projekata. Iako vrlo šarmantna, njena jednostavnost može da se shvati i kao njena osnovna mana, jer ne ostavlja puno prostora za pisanu reč. Mimo toga, izuzetno je jednostavna za upravljanje, kao i za implementaciju 3D grafika i video fajlova.

Tema Oshine košta 59 dolara

7. Ratio – klasična tema

Virtuelna tura kroz ovu temu pokazala da se ovde radi o platformi na kojoj ništa ne skreće pažnju sa fotografija, te se preporučuje kao solidan izbor za portfolio. Na Ratio temi fotografije mogu da se prikazuju u nekoliko različitih tipova galerija, a jedina mana je to što je neki napredniji korisnici mogu smatrati pomalo zastarelom.

Cena 59 dolara

8. Monolit – efektan meni

Kod Monolit teme, meniji su poređani tako da prave polovičan „okvir“ fotografijama u sredini. Zahvaljujući tome, korisnici mogu lako da se snađu na platormi, a fotografije deluju još efektnije. Jedina konkretna mana je to što tema dolazi sa samo tri osnovna šablona.

Cena teme je 49 dolara

9. Arch – lako prilagodljiva tema

Arch tema ne deluje kao očigledan izbor, ali ako volite crno-belu fotografiju ona će vašim radovima dodati posebnu iskru. Lako se modifikuje po potrebi i može biti dobar izbor i za sajtove koji nisu nužno namenjeni dizajnu.

Cena: 49 dolara

10. Modernist – zahtevna ali vredna truda

Modernist tema ima sve što je potrebno, ali da biste je podesili tako da izgleda efektno, morate se malo više potruditi. Visokokvalitetna tema poput ove poseduje veliki broj dodatnih funkcija, a pritom stiže u svetloj i tamnoj varijanti. SEO je optimizovana i postovi sa ove platforme odlično izgledaju ugrađeni na društvene mreže.

Cena: 39 dolara

Još odličnih tema možete nači na WordPress zbirkama kakve su aThemes, ColorLib i Templatic.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *